Гацко јуриша на Куп БиХ

05.03.2021. - Одбојка

Днас је у Општини Гацко одржана конференција за штампу, која се увијек одржава пред утакмицу финала КУП-а БиХ, у којем се и ове године састају „Гацко“ и „Бимал Јединство“.

Представници ЖОК „Гацко“ с поносом истичу да су први пут добили организацију финалне утакмице КУП-а БиХ. Задовољни су били и представници ОС БиХ и обећали су подршку у организацији будућих јачих утакмица у нашој општини, јер како су сви закључили, то су наше одбојкашице заслужиле.

Конференцији је присуствовао и начелник општине Гацко Огњен Милинковић, који такође није крио задовољство што већ годинама имамо овако успјешан тим на државном нивоу и истакао да ће у складу са могућностима, Општина као и до сада пружати пуну подршку овом успјешном гатачком клубу.

Капитен тима Хелена Кошутић Поповић је истакла да су спремни за финале, и да увијек постоји позитивна трема која подстиче адреналин. Изразила је жаљење што се и овај сусрет мора одиграти без присуства публике, јер је како је рекла, она увијек њихов седми играч.

И тренер Саша Слијепчевић каже да су сада комплетне, након периода повреда, и да очекује максимум у недјељу, с тим да је „Бимал-Јединство“ и овај пут фаворит.

Без обзира на то, сви су изразили жељу да побједу бољи у недјељу (утакмица почиње у 14х и 30мин. и најављен је директан пренос на БХТ-у), срчанији прије свега, а као шлаг на торту, предсједник клуба Жељко Тепавчевић, обећао је у наредном периоду нове јаче спонзоре и захвалио се досадашњим.

Начелник Милинковић је рекао да ће радити на завршетку спортске дворане, као предуслову за развој спорта у Гацку, али да није реално да буде завршена у овој години.

На конференцији су говорили и члан УО ОС БиХ Милош Јелчић и директор такмичења ОС БиХ Марко Тохољ, а модератор дешавања био је генерални секретар клуба Радован Паповић.

 

Коментари
Издвајамо