Диана и Јована Леове златне дјевојке ФОТО

09.07.2022. - Атлетика

На првенству Републике Српске за старије пионире и пионирке и сениоре односно сениорке које је одржано на Сокоцу, такмичари Атлетског клуба Леотар су остварили запажене резултате

Јована Кржић је у конкуренцији старијих пионирки у дисциплинама 100 метара препоне постала шампионка Републике Српске са новим личним рекордом. Јована је и у дисциплини 300 метара такође је освојила златну медаљу и постала šампионка Републике Српске.

Диана Ковач је такође била одлична , у троскоку постала је шампионка Републике Српске, док је у дисциплини скок у Вис освојила сребро и постала вицепрвакиња Републике Српске.

Сара Мијановић је у дисциплинама 100 метара препоне постала вицепрвакиња Републике Српске за старије пионирке. Она је такође поправила лични рекорд и освојила сребрену медаљу. Сара је такође наступила у дисциплини скок у Вис гдје се окитила бронзаном медаљом.

Ена Комненић је наступила у дисциплини 600 метара гдје је освојила сребрену медаљу и постала вицепрвакиња Републике Српске са новим личним рекордом. Сара Ратковић је одмах поред својих другарица из клуба Јоване Кржић и Саре Мијановић у дисциплини 100 метара препоне за старије пионирке, попела се на постоље освојивши треће мјесто, и она је такође поправила лични рекорд.

Самим тим побједнички подијум у дисциплини 100 метара препоне,  дјевојчице из АК Леотара су заузеле сва три мјеста што значи да је ријеч о доброј генерацији младих препонашица у Леотару  а оне су то и доказале на првенству БиХ у свом узрасту пионирки.

У једној од најатрактивнијих дисциплина 4 пута 100 метара штафета за старије пионирке такмичарке АК Леотара су оправдале име шампиона, такозване златне штафете која је припала баш дјевојкама АК Леотара . У златној штафети су трчале Сара Ратковић , Сара Мијановић, Ена Комненић и Јована Кржић. Морамо нагласити да су ове дјевојке још млађе пионирке, осим Јоване Кржић која је прва година старијих пионирки, и да је ријеч о веома перспективним дјевојкама које освајају најсјајнија одличја и у старијој конкуренцији захваљујући њиховом залагању и мукотрпном раду на тренинзима, као и да њихово вријеме тек долази.

Коментари
Издвајамо