AK Trebinje dominantan

12.09.2022. - Атлетика

Sa Prvenstva Republike Srpske za mladje juniore-ke i cicibane-ke koje je održano na Sokocu
Atletski klub „Trebinje“ je osvojio 22 medalje, što je od osnivanja do sada najveći uspeh Kluba na Prvenstvenim takmičenjima. Ujedno je i najuspešniji klub na takmičenju.
U konkurenciji mlađih juniora-ki osvojeno je 13 medalja i to 4 zlatne, 6 srebrnih i 3 bronzane. Zlatne medalje osvojili su Emilija Pikić dvije,jednu u skoku u dalj a drugu u troskoku, Nenad Krstović u troskoku i štafeta 100+200+300+400m mladjih juniorki u sastavu Kristina Grujičić, Emilija Pikić, Radenka Glavan i Sara Tomić. Srebrne medalje osvojili su Katarina Filipović u bacanju kugle i koplja Kristina Grujičić u skoku u dalj, Sara Tomić u trci na 1500m, Nenad Krstović u skoku u dalj, Srdjan Šuković u skoku u vis. Bronzane medalje osvojili su Sara Tomić u troskoku, Lana Bukvić u skoku u dalj i Radenka Glavan u trci na 800m. Ujedno je juče održano i takmičenje Prvenstvo za starije i mladje cicibane-ke. Mala grupica iz školice zabavne atletike AK Trebinje osvojila je 9 medalja, 3 zlatne, 3 srebrne i 3 bronzane. Zlatne medalje osvojile su Luna Milićević u bacanju vorteksa i Ana Nožica u disciplinama 60m i 200m.
Srebrni su bili Aleksa Kljunak i Božena Ninković na 200m, Božena Ninković je osvoja srebro i u skoku u dalj, dok je Aleksa Kljunak bio treći na 60m. Aleksa Vujnović i Emilija Radan osvojili bronzane medalje u trkama na 60m. „Ostaje žal što nismo bili u mogućnosti da povedemo veći broj članova Kluba iz školice zabavne atletike, jer bi tada uspeh bio znatno veći.
Klub je ove godine na Prvenstvima Republike Srpske koje su do sada održana osvojio 52 medalje u svim starosnim kategorijama“ kažu u AK Trebinje.

Коментари
Издвајамо