Сара Мијановић оборила рекорд РС

26.02.2023. - Атлетика

Оборен рекорд Републике Српске и 12 медаља на првенству БиХ у дворани, то је биланс успјеха који су протеклог викенда имали чланови Атлетског клуба Леотар

Поред рекорда Републике Српске који је Сара Миијановић оборила у трци на 60 метара, атлетичари Леотара су освојили 6 златних, 4 сребрене и двије Бронзане.

У суботу и недељу је одржано првенство БиХ у атлетици. У суботу, први дан првенства БиХ  одржано је у Зеници гдје су одржане скакачке дисциплине. Атлетичари Леотара су освојили 6 златних, 4 сребрене и двије бронзане.

Срна Данојлић је освојила прво мјесто у скоку у даљ са новим личним рекордом и постала првакиња БиХ у категорији Пионирки, Ана Краљевић је постала вицепрвакиња БиХ у скоку у даљ у категорији цицибанки, док је Јована Кржић заузела треће мјесто у троскоку у категорији дјевојчица.

Други дан првенства БиХ одржао се у Сарајеву гдје су атлетичари Леотара наступали у тркачким дисциплинама и скоку у вис.

Сара Мијановић је оборила рекорд Републике Српске у трци на 60 метара са временом 8.05 и постала Првакиња БиХ док је у трци на 60 метара препоне постала вицепрвакиња БиХ, Срна Данојлић је постала првакиња БиХ у дисциплини 60 метара са  препонама са новим личним рекордом као и у трци на 60 метара и тако постала трострука првакиња БиХ. Васја Ребац је постао првак БиХ у дисциплини скок у вис са новим личним рекордом  док је Душко Руњевац заузео друго мјесто у категорији пионира. Ана Краљевић је такође постала првакиња БиХ у скоку у вис са новим личним рекордом док је Уна Миш постала вицепрвакиња БиХ у скоку у вис у категорији Цицибанки.  Јована Кржић је освојила бронзану медаљу у трци на 60 метара са препонама и тако заокружила успјешан дан атлетичара Леотара.

Коментари
Издвајамо