Нови кратак спој у БХ кошарци

21.03.2023. - Кошарка

Управни одбор кошаркашког савеза Босне и Херцеговине дао је рок клубовима да се изјасне о допису и захтјеву вицепрвака Босне и Херцеговине екипе Широког.

Вицепрвак Босне и Херцеговине екипа Широког упутила је допис УО КС БиХ, а након састанка Управни одбор је донио је закључак да се клубови у року од пет дана изјасне о допису Широког, који је гласио:

“Поштовани, према Записнику са сједнице Управног одбора КС БиХ одржане 19.10.2021. године у Зеници којег су потписали сви чланови Управног одбора КС БиХ који нам је благовремено достављен на адресу клуба дефинирана су правила за одвијање домаћег првенства у БиХ. Та усвојена правила смо примили на знање, разумијели их као акт којег се сви требамо држати и у складу с њима као клуб смо се понашали. У том Записнику јасно је наведено да правила вриједе до краја сезоне 2024/25. и кад је у питању први дио сезоне и кад је у питању други дио сезоне у којему се најбољи клубови боре за наслов првака и мјеста која воде у такмичења под ингеренцијом ФИБА-е и регионална такмичења.

Све је тиме дефинисано и све се проводило прошлих сезона како је закључено. Уз остало, дефинисано је, уколико једна екипа због наступа у ФИБА такмичењу и Регионалној лиги не игра први дио првенства БиХ, а то је случај с Игокеом, други дио првенства игра као Лига шест најбољих клубова, те да се побједник првог дијела првенства награди ослобађањем плаћања котизације за идућу сезону и аутоматски стиче право играња у Другој АБА лиги као један од два представника БиХ. И јасно је наглашено да то вриједи до краја сезоне 2024/25.

Након свега комесар такмичења г. Драган Краљ доставља нам Пропозиције за сезону 2022/23. које нико није прописао, не зна се када су донесене и ко их је донио те о њима клубови нису обавијештени. У њима се сви закључци који су на снази до краја сезоне 2024/25. бришу. На неформалном састанку клубова из БиХ лиге који је одржан у петак 10.03.2023. у Широком Бријегу, на наш упит да ли знају сви остали клубови да је се та Одлука промијенила, сви клубови из БиХ лиге су потврдили да уопште не знају кад је се Одлука промијенила, стога тражимо да се журно накнадно мијењана правила у Пропозицијама исправе, да се Пропозиције ускладе са закључцима из споменутог Записника, те да се о томе клубови обавијесте.

Напомињем да смо добили подршку од свих клубова да се ово журно промијени. Хвала” – написано је у допису којег је потипсао предсједник клуба Игор Јелчић.

Коментари
Издвајамо