Најпознатији херцеговачки спортско породични трио

17.11.2022. - Кошарка

Женска одбојкашка репрезенетација Србије поново је покорила планету и окитила се другим узастопним златом на Светском првенству, док је наша Тијана Бошковић поново изабрана за МВП-а. Већ сада се може причати о томе да ли је Тијана можда и најбоља одбојкашица свих времена, с тим да јој је тек 25 година, а оно што је занимљиво је да долази из спортске породице у којој су врло успешни и њен брат и сестра, пише мондо.рс. Дајана (28) је старија три године од Тијане и такође се бави одбојком, док је најмлађи Вук рођен 2000. године, а за разлику од сестара своју висину је искористио у кошарци.

Ова успешна спортска породица долази из Билеће где након сваког великог успеха Србије приреде велики дочек, а оно што је занимљиво је да старија сестра Дајана, за разлику од Тијане, наступа за одбојкашку репрезентацију Босне и Херцеговине, такође као коректор. Занимљиво је да су њих две први пут у каријери играле једне против друге током Европског првенства 2021. године и тада су одушевиле планету.

„Немогуће је да се не размени која реч, ипак смо нас две сестре. А онда, када сам је изблокирала, више је било смешно, него као ‘вау!’. Смешно је било јер смо се претходно шалиле са татом. Он је пре утакмице рекао да кад је будем једном изблокирала, могу да изађем са терена и завршим утакмицу. Због тога смо се смејале… Све у свему, било је веома занимљиво!“, открила је Тијана Бошковић после утакмице у којој је Србија дошла до победе над Босном и Херцеговином, али то је сигурно био „најслађи пораз“ старије Дајане.

Што се тиче Вука Бошковића, наступао је за млади тим Игокее и бањалучки Борац. Има 19 година и висок је 200 центиметара, а наступа на месту крилног центра и бележио је прилично импресивну статистику у У19 АБА лиги прошле године – имао је просек од 23 поена и 9,7 скокова. Такође, наступао је за млађе селекције Србије.

„Притисак на спортском плану стварала ми је чињеница да сам Тијанин и Дајанин брат па сви од мене очекују да што раније будем успешан као оне тако да нисам могао да дођем до изражаја. Да се разумемо, поносан сам на своје сестре и њихове феноменалне успехе, али ми је драго што ме сада препознају као кошаркаша, а не као њиховог млађег брата. Кроз шалу кажем да ће једног дана за њих две говорити да су сестре оног успешног кошаркаша, а не да сам ја брат успешних одбојкашица. Наравно, шалим се мада ми је циљ да бар упола будем успешан као Тијана“, изјавио је Вук Бошковић за “Глас Српске”.

Коментари
Издвајамо