Тандем Требињаца дио историјске побједе

19.11.2020. - Фудбал

Да ли је синоћњи меч био наговјештај бољих дана српског фудбала или тек краткотрајни бљесак и петарда над демотивисаним противником, тек лијепо је било видјети коначан резултат, Србија-Русија 5:0.

У овој, по свему историјској побједи репрезентације Србије значајан учинак су имали и Требињци, Немања Гудељ који је одиграо скоро до самог краја и Мијат Гаћиновић који је одиграо друго полувријеме.

Одмедија поприлично непримјећен, од струке често и занемарен, Немања Гудељ је показао да може много. Угледни веб портал, Моцартспорт његову игру је описао на сљедећи начин:

„Постао је газда српског везног реда, барем оног дефанзивног дела. Био је вечерас и капитен, иако није имао траку око руке, јер је од почетка до краја командовао екипом, „намештао“ је како да стоји, а сам је покупио море лопти, пресекао и поделио пасова“, ту се нема шта додати.

Мијат Гаћиновић се „бори“ за сваки тренутак и кад год је на терену покаже да се на њега мора рачунати. „Солидна партија српског универзалца. Његов је пех што су Орлови у другом полувремену, када је он играо, мање јуришали ка голу ривала. Имао је запажену одбрамбену реакцију у финишу, зауставио је опасан напад ривала“, написао је Моцартспорт.

Видјећемо како ће се даље одвијати ствари у српском фудбалу али да је било лијепо видјети двојицу Требињаца у „петарди“ на руском репрезентацијом, итекако јесте.

Коментари
Издвајамо