Вања Спаић освојила титулу балканског првака у бацању копља

Аутор: Ратомир Мијановић Фото: TrebinjeLive
20.09.2020. - Атлетика

Члан Атлетског клуба „Леотар“ Вања Спаић освојила је златну медаљу и титулу балканског првака у бацању копља на Балканијади у румунском граду Клуж Напока.

Она је копље бацила на даљину од 53 метра и 31 центиметра и остварила највећи успјех у досадашњој каријери. Друго мјесто освојила је бугарска репрезентативка Михаела Петкова, а треће Румунка Валентина Плаван..

Овај историјски дан за Атлетски клуб „Леотар“ уљепшали су најмлађи такмичари који су наступали на Првенству БиХ и Меморијалној атлетској трци посвећеној Божу Гагру у Читлуку, гдје су освојили укупно 12 медаља – три златне, пет сребрених и четири бронзана одличја.

Најсјајније медаље освојили су Лана Кандић, 2013. годиште у трци на 60 метара, Дуња Банђур, 2012. годиште у трци на 60 метара и Срна Данојлић у истој трци за атлетичарке 2011. годиште.

Вриједан успјех освајањем сребрних медаља остварили су Јаков Перишић Глебов у тркама на 60 и 200 метара за цицибане, као и Меморијалној трци у мушкој конкуренцији, те Катарина Пажин у бацању кугле за цицибане.

Запажен наступ имали су и Сара Мијановић у трци на 60 метара и Меморијалној трци за цицибане, цицибани Павле Пажин скок у вис те Катарина Пажин у бацању вортекса.

„Радују нас све у клубу ови резултати. Од сениорки, у којима је наша Вања изузетна, преко млађих категорија до најмлађих гдје смо поново били успјешни. Иза свега стоји добар рад и велики таленат а на нама је да идемо даље. Још јаче и успјешније“, каже нам Весна Зуровац предсједник Атлетског клуба „Леотар“.

Коментари
Издвајамо