МОИ атлетика: Свјетла будућност краљице спортова ФОТО

08.05.2022. - Атлетика

У оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске, данас је на стадиону „Полице“ у Требињу одржано Републичко такмичење у атлетици за ученике основних и средњих школа. Такмичење је отворио Драган Вуковић, виши стручни сарадник у Министарству породице, омладине и спорта у Влади РС који се захвалио домаћинима такмичења Гимназији „Јован Дучић“ Требиње и Удружењу педагога физичке културе Требиње.

„Не сумњам да ће уз овакве домаћине организација бити на највишем нивоу. Сигуран сам да свима вама који сте данас овдје много значи ово такмичење, јер такмичити се за школу је увијек лијепа прича и вјерујем да ће у наредном периоду бити покривене све регије. Нажалост, данас нису присутни представници свих дисциплина, али ћемо се потрудити да наредних година још боље финансијски подржимо ово такмичење“, рекао је Вуковић.

Директор Гимназије „Јован Дучић“ Требиње, Мишо Пешић изразио је задовољство што се ово такмичење након три године враћа у пуном сјају.

„Надам се да ће у наредним годинама бити још веће интересовање за ово такмичење и да ћемо наставити тамо гдје смо стали 2019. године. Желимо вам да се осјећате лијепо, да вас послужи вријеме и да данас остварите најбоље могуће резултате“, додао је Пешић.

Ђорђе Миљановић, потпредсједник Скупштине града Требиња истакао је да је примарна мисија наше локалне заједнице подстицање младих на редовно бављење спортом.

„Посебно ми је драго да је ово већ двадесета година како се одржавају школска такмичења у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске. Град Требиње годинама активно подржава рад спортских колектива, као и спортске манифестације које за циљ имају анимирање младих људи и особа са хендикепом на активније бављење спортом. Наш град буџетски помаже 42 спортска колектива која егзистирају у оквиру Спортског друштва „Леотар“, које броји око 2.000 активних спортиста“, казао је Миљановић.

У забавном дијелу такмичења, наступили су најмлађи чланови Плесног клуба „Марис“ из Требиња.

Због пандемије вируса корона, ово такмичење није одржавано претходне три године.

Из херцеговачке регије млади атлетичари освојили су укупно десет медаља, четири златне и по три сребрене и бронзане.

Најсјајнија одличја освојили су Мара Ножица 800 метара Основна школа Свети Василије Острошки и Тврдошки Требиње, Глорија Куреш, Средњошколски центар Голуб Куреш Билећа на 800 метара, Диана Ковач, Центар средњих школа Требиње, скок у даљ и Саша Ђурасовић, СШЦ Алекса Шантић Невесиње бацање кугле. Вриједан резултат освајањем сребрених медаља остварили су Емилија Пикић, Основна школа Јован Јовановић Змај Требиње скок у даљ, Петар Тодоровић, СШЦ Алекса Шантић Невесиње у скоку у даљ и Михаела Ковачевић СШЦ Алекса Шантић Невесиње,  бацање кугле. Бронзаним медаљама окитили су се Василије Ковач, трка на 800 метара основна школа Ристо Пророковић, Невесиње,  Јована Кржић трка на 100 метара Основна школа Јова Јовановић Змај Требиње и Анастасија Јањић Центар средњих школа Требиње у трци на 100 метара.

По међународним таблицама најбоље резултате имали су Давид Чанић из основне школе „Милан Ракић“ из Буковице велике и Марија Лукајић, Основна школа ГС Раковски Бањалука, обоје у скоку у даљ.

Код средњих школа Тарик Јашаревић Саобраћајна и електротехничка школа Добој у скоку у даљ те Кристина Стојковић Средњошколски центар Иво Андрић Прњавор.

Традиционално одличан организатор је било Удружење педагога физичке културе Требиње.

Коментари
Издвајамо