Љубов седамдесети маратон

12.12.2022. - Атлетика

Билећки маратонац и хуманитарац Љубо Тркља у недељу је у Котору истрчао свој 70-ти маратон и тако обиљежио, на овим просторима, поприлично риједак јубилеј.

„Ето након дуже паузе повратак на стазу. И некако ми је баш драго што је Котор тај јубиларни.Вријеме је било идеално за трчање. Облачно и релативно топло за ово вријеме године.Посебан осјећај је био сретити након пар година старе другаре са стазе из цијелог региона. Неки од њихових загрљаја су ми дали снагу да са лакоћом истрчим трку. Старт био у Тивту а циљ у Котору, у старом граду.

Интересантно је да је овај маратон Љубо истрчао са мајицом са ликом Митрополита Амфилиохија.

„Толико људи ме питало и на стази и поред стазе за мајицу.Лијепо је чути колико је тај свети човјек и даље присутан у народу и после упокојења. Трку сам истрчао релативно лако, да ли због великог броја загрљаја на старту тркача из цијелог региона које нисам видео 3-4 године или због духа уснулог Амфилохија који је цијело вријеме био присутан током трке. Како у мојим мислима тако и у разговору са осталим тркачима током трке“, каже нам Тркља.

Овај билећки маратонац познат је по својим бројним хуманим акцијама у којима је трчао бројне напорне дионце и уз помоћ спонзора новац уплаћивао за хумане сврхе.

Коментари
Издвајамо