Глорија Куреш најбоља атлетичарка БиХ

Аутор: radiobileća
06.07.2022. - Атлетика

Билећанка Глорија Куреш проглашена је за најбољу атлетичарку Босне и Херцеговине, у категорији јуниорки, од стране АС БиХ за 2021.годину. Глорија је у децембру прошле године из Атлетског клуба „Леотар” прешла у „Борац” који јој пружа веће и боље могућности за даљи напредак, а у Бања Луци је уписала и факултет.

„Уписала сам Факултет физичког васпитања и спорта – ДИФ, јер је спорт свакако моја прва љубав, тако да желим на том пољу да напредујем и да се усавршавам, а и да наставим да се бавим атлетиком“, прича Глорија.

Ова млада и перспективна атлетичарка каже да је задовољна резулатима које постиже и истиче да се труд и рад увијек исплате.

„Успјешну сезону смо отворили дворанским такмичењима. На Балканском дворанском јуниорском првенству, као члан репрезентације БиХ, сам била пета. Између зимске и љетне сезоне имала сам, као члан репрезентације Републике Српске, припреме на планини Голији заједно са члановима репрезентације Србије. На сениорском БиХ сам освојила прво мјесто у дисциплини 1500 метара, а двије бронзе на 800 и 3000 метара. На јуниорском првенству БиХ сам освојила три злата из поменутих дисциплина“, сумирајући утиске прича Глорија.

Глорија Куреш у суботу наступа на сениорском првенству Републике Српске, затим слиједи краћа пауза и већ у септембру почињу екипна такмичења.

 

Коментари
Издвајамо