Врлетова колекција раритета

04.07.2021. - Рукомет

На кампу Младена Бојиновића веома интересантна предавања обавља Борис Врховац – Врле амбасадор спорта РС званични физиотерапеут кампа и рукометне репрезантације Србије. „Свакоме мора бити част па и мени да будемо дио Кампа легенде рукомета Младена Бојиновића. Пола свијета сам обишао, али овакве услове мало ко на свијету има. Ово ће имати итекако великог одјека. Услови су фантастични“, каже нам врховац.

„Превенција у спорту и опоравак, а научити дјецу како да се сами опораве и врате у форму. Мора се упорно радити и дуготрајно и резултати неће изостати. Дјеца су одлична и само стрпљења биће све у реду“ , каже нам Врховац.

Борис је, што је интересантно, један од пет највећих колекционара дресова и друге спортске опреме врхунских спортиста у свијету, а у његовој колекцији која броји око 1.300 експоната налазе се невјероватне ствари, од рукавице Мајка Тајсона, копачка и дресови Лионела Месија, дресови Марадоне и Пелеа и све то с њиховим потписима.

Између осталог у најважнијем дијелу колекције налази се и дрес Сафета Сушића са Мундијала 1982. године, Алена Бокшића, Кристијана Роналда, мајица Валентина Росија, копачка са потписима Гвардиоле, Месија и Риберија, опрема Сандре Перковић, трико Давора Штефанека, опрема Саше Ђорђевића с олимпијаде одржане у Рио де Жанеиру.

Посебно мјесто у колекцији заузимају Марадонини дресови и то Наполијев и с његове опроштајне утакмице на БомбоЊери. По броју предмета, највећи дио колекције, али и највише простора у срцу Бориса Врховца заузима тенисер Новак Ђоковић за којег Врховац каже да је „највећи спортиста који се родио на овим просторима“. Рекет, два пара патика, комплети, мајце, шорц, знојнице, тренерка, те тетоважа Ђоковићевог потписа на рамену.

Његову невјероватну колекцију прате и невјероватне приче, а једна од њих везана је за фудбалера Габријела Батистуту, с којим се Врховац годину дана дружио у Катару. Многи пријатељи из Бањалуке Врховца су молили за потписани дрес чувеног фудбалера.

Између осталог, Врховац се бави и хуманитарним радом, а нерадо прича о себи јер више воли да то раде други. Међу наградама и признањима које је добио издваја чињеницу да га је Универзитет Оксфорд из Лондона у издању за Србију за 2016. годину енциклопедије „Најуспјешнији људи Србије“ уврстио на листу 2.000 најуспјешнијих.

Коментари
Издвајамо