„Више смо ЖЕЉЕЛИ ТРОФЕЈ од Борца“ Кораћевић на најбољи начин почео мандат на клупи Леотара

11.09.2023. - Рукомет

Тренер рукометаша Леотара одвео је свој тим до првог трофеја Купа Републике Српске, након што су Требињци у финалу савладали Борац. Кораћевић је за Српскаинфо признао да је врло срећан због пехара, али и задовољан начином на који су његови момци одиграли у Вишеграду.

– Шта да кажем, осим да сам врло задовољан. Након што сам као капитен подигао трофеј првака Српске, сада сам као тренер то урадио у Купу. Јако сам поносан на момке, стручни штаб, управу, навијаче… Измицао нам је овај пехар неколико година уназад, а сада су се напокон сложиле коцкице. Овим путем захвалио бих се свима на честиткама које су пристигле – рекао је Кораћевић.

Утакмице против домаћина завршног турнира Вишеграда и Бањалучана, нису биле нимало лаке, али је млади стручњак оцијенио шта је пресудило.

–Борац  је много добра и квалитетна екипа, можда су и квалитетнији од нас, али чини ми се да смо много више жељели побједу. Мислим да је то пресудило, уз чињеницу да је наша предност што је окосница тима већ дуго на окупу. Имамо изражен тимски дух и цијеним да смо управо на те квалитете добили меч – нагласио је Кораћевић.

 

Велики проблем за његове колеге и њега јесте чињеница да се још не зна када ће почети нова сезона Премијер лиге. Напорне припреме су иза свих екипа, али из канцеларије савеза нема назнака шта ће бити са лигом.

– Шта је ту је. Надам се да ће се брзо расплести ситуација и да ћемо почети првенство. Што се нас тиче, данас ћемо мало да одморимо и уживамо у побједи, а већ сутра се враћамо у дворану и настављамо – истакао је Кораћевић.

Tребињце у  октобру очекује и премијерни наступ на европској сцени, а ривал је летонски Тенакс Добеле.

 

 

– Први меч играмо у нашој дворани 14. октобра, а реванш је седам дана касније у Летонији. Гледали смо их мало, добра су екипа, вратили су једног играча који је годинама наступао у иностранству. Прваци су Летоније, трећи су били у Балтичкој лиги и сигурно посједују квалитет, али о њима ћемо детаљније када дође вријеме – закључио је Кораћевић.

 

 

Коментари
Издвајамо