Тешке групе и за Србију и за БиХ

07.05.2021. - Рукомет

Kапитен рукометне репрезентације Србије Немања Илић свестан је да су Орлови добили изузетно тешку групу на Европском првенству 2022. године, али да могу против свих ривала.

Жреб није био наклоњен српском тиму, који ће у групи Ц играти против Хрватске, Француске и Украјине.„Група је тешка, свако свакога може да победи, а ми смо показали да можемо да се носимо са Французима и Хрватима. Остаје нам само да се још боље уиграмо и спремимо до јануара. Играмо у Сегедину што је близу Србије и надам се да ћемо имати подршку наше публике, наравно ако се поправи ситуација са короном и дозволи да се коначно вратимо правим утакмицама пред навијачима”, истакао је Илић.

Један од понајбољих бх. рукометаша у посљедње вријеме Јосип Перић истиче да је група за Еуро у којој смо са Шпанијом, Шведском и Чешком, тешка, али да је то Европско првенство и да је увијек тако. – Па добро, не знам јесмо ли могли тежу групу добит. Одлична група, врхунска. Сретан сам што смо добили такве противнике и идемо да се покажемо у најбољем свјетлу. Идемо одиграти добре три утакмице, видјети колико можемо. Група нам је врхунска и изазов је играти против таквих селекција – Шпанија – европски првак, Шведска – свјетски вицепрвак, а ту је и одлична Чешка, каже Перић за Спорт1.

Коментари
Издвајамо