Таса се не заборавља

Аутор: Радио Билећа
15.06.2021. - Рукомет

Милан Тасовац покренуо је рукомет у источној Херцеговини. Рукометни клуб у Невесињу оформио је 2000. године, а у Билећи 2008.године. Основао је и клуб „Требишњица“ у Требињу, а у више наврата био је тренер „Леотара“. Тасовац је до рата био професионални рукометаш који је играо у многим клубовима од Дубровника до Њемачке. Један од његових ученика је био И Спасоје Пекић, мајстор рукомета који већ годинама траје на рукометним теренима.

„Важно је да смо се и ове године окупили, та наша екипа, некадашњи Тасини ученици. Циљ турнира је да одамо почаст њему који нас је толико тога научио, да кажемо једно велико хвала за све што је учинио за развој рукомета у источној Херцеговини“, каже рукометаш Спасоје Пекић.

У јануару 2021. године Спасоје Пекић обукао је дрес „Слободе“ из Тузле и одиграо незаборавну полусезону у којој је његов клуб остварио зацртане циљеве. У наставку каријере Пекић ће наступити у дресу екипе Градачца.

„Имам 37 година и још увијек сам активан спортиста. Добро се осјећам, што је најважније. Не планирам се пензионисати док ме здравље служи. Са Слободом сам одиграо одличну полусезону. Одбранили смо КУП БиХ, првенство смо завршили на четвртој позицији и забиљежили наступе у Европи. Рукометашима Слободе желим да и у наредној сезони играју са успјехом, надам се да ће испунити амбиције, како у БиХ, тако и у Европи“, каже Пекић.

Пекић се осврнуо и на стање у спорту у Билећи и истакао да вјерује у бољу будућност, како рукомета, тако и других спортова.

„Тренутно стање је веома лоше. Рукометни клуб броји око 30 чланова. Развој рукомета на нашим просторима генерално тешко иде, највише због лоше финансијске ситуације“, каже Пекић.

Малишанима и њиховим родитељима Пекић поручује да бирају спорт, јер је његов значај за развој личности вишеструк.

„Ја сам спортиста и савјетовао бих дјеци да се одлуче за спорт. Поред здравља спорт човјеку донесе и оно најважније, бројне пријатеље. Данас када подвучем црту, рукомет ми је даровао пријатеље широм БиХ, али и даље. Када одем у Сарајево, Бања Луку имам са ким попити кафу, присјетити се бројних анегдота… Спорт вам може донијети и профит, обезбједити школарину…“, закључује Пекић.

Спасоје Пекић увијек нам је био и остао један од најдражих саговорника, спортиста од кога се може много научити.

Коментари
Издвајамо