Свјетска смотра ипак без гледалаца

Аутор: спортклуб
11.01.2021. - Рукомет

Светско првенство рукометаша, које ће се од 13. до 31. јануара одржати у Египту, ипак ће, упркос најавама, бити одржано без гледалаца.Иако су организатори најавили да ће отворити врата дворана одређеном броју гледалаца, свега неколико дана пре почетка такмичења променили су одлуку.Према првобитном плану, требало је да буде попуњено 20 одсто капацитета дворана, али како епидемија коронавируса не јењава, ипак неће бити публике на трибинама.Одлука о затварању врата дворана гледаоцима донета је у недељу на састанку којем су присуствовали египатски премијер Мостафа Мадбули, министар за младе и спорт Ашреф Собхи, председник Међународне рукометне федерације (ИХФ) Хасан Мустафа и председник Организационог одбора и Египатског рукометног савеза Хешам Наср.На СП ће први пут наступити 32 репрезентације, а утакмице ће се играти у четири дворане.СП почиње 13. јануара утакмицом Египат – Чиле.У Египту је до сада забележено око 150.000 случајева коронавируса, а умрло је 8.100 особа. Светско првенство за рукометаше у Египту почиње 13. јануара, а организатори су у великим проблемима јер постоји реална могућност да на такмичење не оду неке репрезентације које су избориле наступ, те да неке од њих, током турнира буду избачене са такмичења.


ИХФ је предвидио да због коронавируса може доћи до отказивања неких репрезентација када је учешће на планетарној смотри у питању, па је одредила листу за чекање, на којој прво место држи Северна Македонија, а следе Швајцарска, Холандија, Црна Гора, Украјина и Србија.

Подсећања ради, специјалну позивницу за учешће на Светском првенству су добиле селекције Пољске и Русије, а титулу првака планете, брани репрезентација Данске.

Коментари
Издвајамо