2. мјесто у избору за најчитанији текст 2020. године … Судијска „режија“ у Вишеграду

08.12.2020. - Рукомет

Иако многима дјелује помало изненађујући пораз екипе Херцеговине на гостовању код рукометаша Вишеграда у оквиру протеклог кола Прве мушке рукометне лиге РС, реалност је ипак потпуно другачија.

За спорт у цјелини гледано, а за рукомет прије свега, најгоре је када у једној фер и коректној утакмицу у центру пажње својим тенденциозним суђењем дођу они који треба да буду непримјетни на терену-рукометне судије. Овај пут то је био судијски тандем Немања Павловић и Борис Трнчић.

„Овакво разочарење се ријетко догађа, судијски тандем је од првог минута тенденциозно судио против нас. До 50 минута, да почнемо од тога, имали смо девет искључења а домаћин ниједно… Врхунац безобзирности судијског тандема виђен је када је нашем играчу Драговићу, почетком другог полувремена досуђено треће искључење. Прије овог, слободно можемо да кажемо лоповлука, наш играч је дао гол и кренуо је на своју половину. Голман Вишеграда га, у том тренутку погађа у ногу а судије су једва дочекале, под изговором да је био у кругу центра игралишта искључују. Погледајте и снимак у прилогу како је заиста било.

Да не помињемо да су њиховим рукометашима дозвољавали да направе осам корака и бројне друге материјалне повреде правила игре. Павловић и Трнчић су направили, по нама, двадесетак драстичних грешака на нашу штету и директно утицали на коначни исход утакмице. Делегат Бановић је судијама послије меча дао једва пролазну оцјену али то нама ништа не значи, остали смо без важних бодова и то туђом кривицом. Ми настављамо даље, часно и поштено, без помоћи судија а другима свима нек иде на образ. Неко ће рећи да смо луди рулометни ентузијасти у малом градићу на југу земље, јесмо ту да се уздижемо и одржимо ниво спорта и рукомета колико смо у могућности, макар толико да стварамо узоре за младје таленте. Признајемо, можда смо и луди до неке границе, јер господо не прелазимо у просјеку на свако гостовање по 600 километара да би нас овакве судијске карикатуре убијале у појам. Само тражимо да нам дозволе да играмо ову игру, надмећемо се, уживамо у њој“, кажу нам у Рукометном клубу Херцеговина.

У посљедњем колу јесењег дијела Првенства Херцеговина је у Невесињу домаћин екипи Младости из Бањалуке.

Коментари
Издвајамо