Србија сјајна у Кретеју

09.01.2021. - Рукомет

Феноменална игра Орлова у квалификацијама за Европско првенство 2022. године – реми 26:26 против најтрофејније репрезентације у историји, Француске.
Нека нова, боља, фантастична Србија. Када добијемо правог селектора, странца, Тонија Ђерону, када се постави систем, Орлови играју као у трансу. У уторак је направљена сензација победом у Зрењанину против Француске (27:24), а наши рукометаши били су на прагу новог чуда, тријумфа у Кретеју против најтрофејније селекције у историји у квалификацијама за Европско првенство 2022. године. Ипак, попустили су наши рукометаши у финишу. На крају херојски реми – 26:26 Србије. Одбранио је голман Владимир Цупара шут Тимотија Н’Гесана у последњим трнеуцима када смо имали играча мање на терену. Француска ниједном није повела у наставку, па би било незаслужено да смо се вратили без макар бода. Најефикаснији у нашој селекцији био је Мијајло Марсенић са осам голова (само један промашај). Леви бек Петар Ђорђић је шест пута затресао мрежу домаћина.


И у Кретеју, селектор Србије Тони Ђерона није могао да рачуна на Петра Ненадића, Марка Вујина, Немању и Вању Илића, Немању Зеленовића и Милана Милића. Наш најбољи играч Ненадић има повреду леђа, али се очекује да ће играти наредне недеље у трећем колу квалификација за Европско првенство када Србија буде играла са Грчком.

 

Коментари
Издвајамо