Сидиков бедем на голу Леотара

03.10.2021. - Рукомет

Тешка, права првенствена утакмица и што је најважније побједа рукометаша Леотара синоћ у Бугојну. Кажу да напад увијек креће из добре одбране, Леотар је и синоћ имао ту сигурност јер је на голу био изузетно расположени Сидик Омеровић. То је спортиста кога једноставно морате вољет и поштовати. Миран, тих, ненаметљив а увијек отворен и спреман да помогне. Али о томе ћемо касније.

„У Бугојну је била утакмица какву смо и очекивали. Спремали смо се и уигравали како би имали што боље одговоре на њихову јаку и агресивну одбрану. Уз то и ми смо одиграли и јако добру одбрану. Прво полувријеме смо одиграли врхунски, стекли предност и зналачки је одржали. Једноставно, испоштовали смо све договоре из свлачионице и резултат је ту“, каже нам Сидик.

Искусни голман је поприлично опрезан најављујући „врелу“ седмицу која Леотар очекује, утакмица са Босном у сриједу и меч са Кривајом у суботу.

„Да. Врло захтјевне утакмице уз то још и у кратком периоду. Данас одмарамо а већ сутра крећемо у акцију. Прво да побиједимо Босну па ћемо послије мислити на Кривају“.

Упитан да прокоментарише зрелу игру Леотара у прва два меча, пуну концентрацију и сигурност у игри Омеровић каже:

„У сваком случају смо напредовали. Младост у доброме прати искуство и то је велика ствар. Имамо карактер који смо показали. Догодии се пад али брзо се враћамо. Вјерујемо да можемо остварити све зацртане циљеве . Лига је бас уједнацена и свако свакога мозе добити. Леотар сигурно заслужује мјесто у горњем дјелу табеле и то су наше амбиције“, говори нам Сидик.

Његове млађе колеге на голу леотара, све бољи Савовић и Стојановић, рекли су нам да је Сидик сјајан човјек, спортиста који је увијек спреман да помогне, савјетује, подржи када не иде, и једноставно увијек је на помоћи. Сидик је и ту био у свом стилу. Скроман.

„Весо и Стоја су одлични момци и голмани. Моје искуство и савјет увјек радо прихватају и знају да цијене . Не сумњам да ће бити врхунски голмани. Ту је наравно и Драган Милојевић који све то држи на оку 😊.

А сада анегдота за крај.

Док је играо у Коњуху из Живиница сва дјеца која би се уписала, хтјели су, због Сидика да буду голмани. И када је он одлучио да тренерку „увуће“ у чарапе, сва дјеца, голмани Коњуха су то исто учинила.

И наравно да је све истина.

Дјецу не можете исфолирати. Дјеца непогрешиво оцијене када је неко добар човјек. И имитирају га,

А због  Сидика су сви хтјели да буду голмани.

Коментари
Издвајамо