Савовић-Нећемо потцјенити Дервенту

16.03.2021. - Рукомет

Да рукометаши Леотара из дана у дан, из утакмице у утакмицу напредују то већ и није нека новости, али свакако јесте чињеница да није велико изненађење да учесник рукометних евро купова, као што је екипа Грачанице, положи оружје пред изабраницима Дарка Таврића.

Није вијест „бајата“ јер је ова информација поприлично остала иза маргина уочи паузе у рукометном првенству.

Незаслужено.

Што се тиче утакмице са Грачаницом, сматрам да је то ако не најбоља, онда међу најбољим утакмицама коју смо одиграли у досадашње три сезоне Премијер лиге. Мотивације и жеље није недостајало са наше стране. Одбрана је функционисала без грешке, нарочито у последњих 20 минута када се утакмица ломила. Тренер је добро спремио екипу и до детаља смо били упознати са њиховом игром и акцијама које имају, а договор из свлачционице је испоштован на терену. Овом утакмицом смо показали да се можемо носити са најбољим екипама Премијер лиге“, каже за херцегспорт Веселин Савовић, голман и капитен РК Леотар.

Амбиције нису превелике, али жеља за побједом и даље не мањка.

„Сутра играмо са екипом Дервенте која тренутно заузима претпоследње мјесто на табели. Међутим, ова екипа је састављена од играча који имају дугогодишње искуство играња Премијер лиге и сигурно ће имати велики мотив да на свом терену побољшају свој бодовни салдо у борби за опстанак, Све то нас додатно опомиње да морамо бити максимално концетрисани као и да без потцјењивања противника уђемо у овај дуел. Са друге стране, ми смо се добро спремили за њих, екипа је комплетна, а и морам да похвалим атмосферу која влада међу нама. У наредних 4-5 утакмица имамо мало лакши распоред, гдје би се евентуалним побједама прикључили горњем дијелу табеле, гдје рукометни клуб Леотар и припада“, каже нам Савовић.

Утакмица Дервента Леотар игра се сутра у Дервенти а почетак је у 17 часова.

Коментари
Издвајамо