Рукометни савез тражи повратак публике

17.02.2021. - Рукомет

Рукометни савез РС се данас обратио Министарству породице омладине и спорта, Министарству здравља и социјалне заштите, те Институту за јавно здравство РС са молбом да размотре приједлог о попуштању епидемиолошких мјера у спорту, односно да са њихове стране учине све како би се вратила публика у спортске дворане и стадионе.

– Мишљења смо да за тако нешто постоје услови, јер се епидемиолошка ситуација прилично стабилизовала и много је повољнија него што је то био случај у минулом периоду. Морам да нагласим да смо се ми у Рукометном савезу Републике Српске, као и сви наши клубови, итекако придржавали свих мјера које је доносио Републички штаб за ванредне ситуације, наводи се у саопштењу РС РС-а и додаје:

– Одговорно тврдим да су наши клубови спремни за организацију утакмица уз стриктно поштовање свих прописаних мјера као што су: обезбјеђивање физичке дистанце, ношење маски те провјера тјелесне температуре и слично. Истог сам мишљења да ће се на сличан начин организовати и утакмице у свим осталим колективним спортовима (фудбал, кошарка, одбојка…).

Коментари
Издвајамо