Рукометни „Марадона“ вјерује у „Леотар“

10.11.2020. - Рукомет

Искрени љубитељи рукомета у Требињу кажу да Леотар одавно није у својим редовима имао таквог мајстора рукомета. И заиста Владимир Томић, искусни рукометаш који је у досадашњој каријери свуда оставио лијеп траг, то чини и у Требињу. Он и његове колеге, након непланиране „корона пауза“ једва чекају нови старт. И то против јаког „Извиђача“ у сриједу у Љубушком.

„Мислим да имамо снаге да играмо са сваком екипом како кући тако и у гостима. Знање и квалитет имамо, ја верујем у своје саиграче па , иако је Извиђач фаворит, мислим да можемо до доброг резултата у Љубушком“, каже нам Владимир.

Упитан да одговори колико им је пауза сметала у раду Томић одговара:“ Спремни смо колико нам је ситуација дозволила с обзиром на тај двонедељни карантин. Али нисмо само седели кући, већ су нам тренери Дарко и Срђан омогуцили онлајн тренинге да останемо у какавој таквој физићкој спреми. Још се нисмо вратили на физички ниво после припрема , али имамо снаге за овај меч, даћемо све од себе и видећемо ста ће нам то донети“.

Прекид у раду се неминовно одражава и на ниво форме али Томић је оптимиста. „Мислим да ћемо већ од следеће недеље бити поново у топ форми јер заиста доста радимо на физичкој припреми и ту имамо стварно квалитетан и посвећен рад од стране Срђана Куљића.

Када смо га упитали о регуларности такмичења, а с обзиром на бројна одлагања, Владимир има размјевања и за Савез и за клубове. „Моје мишљење је да овако мора да буде, никад се не зна да ли следећу утакмицу играмо или не због целе ситуације. Мислим да клубови и савез дају све од себе да одрже првенство „у животу“ и то за сада добро иде“, тврди Томић.

Искусни рукометаш истиче да је, већ послије пар тренинга, примјетио да „Леотар“ има, како он каже,  „озбиљну екипу“.

„Можемо да се боримо за висок пласман на крају сезоне, ако нас здравље послужи. Имамо све потребне услове за то и сад сам још сигурнији да ћемо свима бити озбиљно тежак противник.Што се публике тиче, то је највећи губитак целе ове ситуације. Ми смо ту због њих, и они због нас и сви једва чекамо да све поново буде нормално. Амбиције клуба су да будемо стабилна екипа у средини табеле, и то сам сигуран да ћемо испунити. Ипак,  ја мислим и сигуран сам у своје колеге да можемо да се боримо за првих пет места које воде у Европу“, оптимиста је овај искусни играч.

Права је штета што публика, понављамо још једном, није у прилици да се увјери у заиста велике квалитте овог рукометаша. Луцидност, мајсторство и рукометна виртуозност, повезана са великим искуством, прави су ужитак за рукометни свијет а овај, како га је потписник ових редова, помало и навијачки назвао „рукометни Марадона“ (ипак не због килаже а није ни због фризуре),  је играч који то посједује и кога вриједи гледати.

И уживати у његовој игри.

Коментари
Издвајамо