Рукометни Ковид парадокс

27.12.2021. - Рукомет

Од 13. до 30. јануара 2022. године у Словачкој и Мађарској на распореду је рукометно Европско првенство. У проблемима се сада нашла рукометна репрезентација Хрватске, с обзиром на то да ће имати изостанак играча француског Монпељеја Верона Начиновића.

Како јављају хрватски медији, ствар је у томе да правила ЕХФ-а налажу да играч мора бити два пута вакцинисан против коронавируса, што код овог рукометаша није случај.Наиме, Начиновић је вакцинисан само једном, има ЕУ ЦОВИД пасош, а усто је и преболио овај вирус.Према препорукама љекара, овај рукометаш другу дозу вакцине не смије примити прије 13. јануара 2022. године, те ће и дефинитивно Европско првенство пратити с трибина или путем телевизије.Иван Мартиновић има сличан проблем, но он ће своју другу дозу примити прије почетка Европског првенства и с њим ће све бити у реду.

Хрватска ће на ЕУРО-у наступити у групи Ц заједно с репрезентацијама Француске, Србије и Украјине. Подсјетимо, двије првопласиране репрезентације из сваке групе проћи ће у наредну фазу такмичења.

Коментари
Издвајамо