Рукометна младост региона играла у част легендарног Тасе

Аутор: radionevesinje
12.06.2022. - Рукомет

Невесиње је данас било рукометни центар регије. Учеснике Петог међународног турнира – Трофеј Херцеговине „Милан Тасовац Таса“ окупила је заједничка љубав према рукометном спорту, али и жеља да сачувају сјећање на легендарног херцеговачког рукометаша и тренера.

Након цјелодневног такмичења побједнички пехар иде у руке јуниора РК „Ловћен“. Цетињани су демонстрирали велики рукометни потенцијал стасао у школи из које потичу велика рукометна имена. „Ловћен“ је у финалу убједљиво савладао „Леотар“ резултатом 22:12. Најбољи играч турнира Петар Радоичић и најбољи голман Богдан Миљеновић чланови су побједничке екипе. Домаћи рукометаши су заузели одлично треће мјесто, а Видак Братић је са 25 голова најбољи стријелац турнира.

Коначан пласман:

  1. Ловћен (Цетиње)
  2. Леотар (Требиње)
  3. Херцеговина (Невесиње)
  4. Сутјеска (Никшић)
  5. Вележ (Мостар)
  6. Херцеговац (Билећа)

Данашњој рукометној манифестацији у Невесињу присуствовали су чланови породице Милана Тасовца. Били су поносни што се његово име толико поштује међу играчима и рукометним радницима.

Гошће турнира биле су чланице Женског рукометног клуба „Херцеговина“.

Турнир ове године имао хуманитарни предзнак. Претходних дана пријатељи турнира су обишли девет школа у Требињу, Билећи, Гацку, Љубињу, Берковићима и Невесињу и подијељено је преко стотину лопти за наставу физичког васпитања. Акција ће бити настављена и наредних дана, а све у циљу промоције спорта и здравог одрастања. Средства су обезбијеђена тако што су истакнути рукометаши Марко Давидовић, Јово Будовић, Владо Драгнић, Владимир Томић и Небојша Бојић поклонили своје дресове организаторима, а они су их лицитирали за потребе хуманитарне акције.

Тасини пријатељи и ученици 2017. године покренули су лијепу спортску манифестацију окупља најбоље младе рукометаше из регије, развија спортски дух и његује рукометну филозофију како је то некад радио Милан Тасовац. Идејни творци турнира су Спасоје Пекић, Драгиша Кораћевић, Немања Буха и Милосав Уљаревић.

 

Коментари
Издвајамо