Рукометаши већ на Европском првенству-Белгија одустала

05.02.2021. - Рукомет

Рукометна репрезентација Србије већ може да слави пласман на Европско првенство у рукомету!

Иако квалификације нису још готове, вести које стижу из Брисела потпуно иду на руку српском тиму. Наиме, челници Рукометног савеза Белгије обавестили су Европску рукометну федерацију (ЕХФ), као и своју јавност, да се повлаче из квалификација.

Разлог су бројни проблеми који прате играче, тим, лигу због корона вируса и процењено је да не постоји шанса да се репрезентативци прописно спреме за квалификације. А, Белгија једина у групи није до сада одиграла ниједну утакмицу.

„Са горчином морали смо да обавестимо ЕХФ да одустајемо од квалификација за Европско првенство. Урадили смо све, тражили одлагање мечева, али свесни смо да ЕХФ мора да поштује свој календар. Нажалост, ствари су сада потпуно јасне, Црвени вукови неће моћи да играју утакмице квалификација за ЕП пве године. Одлуку смо донели после консултација са играчима, стручним штабом, људима из савеза. Било би неодговорно да се после свега момци по убрзаном систему припремају за утакмице, тиме бисмо ризиковали здравље играча“, саопштио је Жан-Франсоа Аносе, председник РС Белгије.

Када ЕХФ потврди ову информацију, то ће значити да државни тим Србије има да одигра још само реванш са Грчком, док је преостало и да Француска и Грчка одиграју своје две међусобне утакмице. Како год да се ти дуели заврше, Србија има бољи скор са Триколорима и не могу да је престигну обе селекције у групи.

А, како прве две репрезентације иду директно на Европско првенство, то значи да Србија оног тренутка када одустајање Белгије буде званично потврђено, може да слави пласман на првенство континента.

Коментари
Издвајамо