РК “ХЕРЦЕГОВАЦ” У НОВЕ ПОБЈЕДЕ УЗ ПОДРШКУ „БАЊАЛУЧКЕ ПИВАРЕ“

07.12.2020. - Рукомет

Бањалучка пивара потписала је уговор о сарадњи са Рукометним клубом „Херцеговац“ и пружила им пуну подршку у реализацији њихових спортских циљева, тако да ће и овај херцеговачки клуб у нове спортске побједе ићи у бојама препознатљивог „Бањалучког пива“.
„Желимо да пружимо подршку цјелокупној друштвеној заједници у области спорта, културе, музике и различитих врста пројеката од значаја за развој и унапређење тих области. Драго нам је што смо у могућности да подржимо, још један, спортски клуб из Херцеговине, као што је РК „Херцеговац“, јер се „Бањалучко пиво“ и остали брендови наше компаније пију широм Републике Српске и зато наша подршка не смије изостати спортским колективима, у свим дијеловима наше земље,“ изјавио је Илија Шетка, генерални директор “Бањалучке пиваре”.Рукометни клуб „Херцеговац“ је од свог оснивања, 2008. године до 2019. године редовно наступао у Првој лиги Републике Српске. У овој години, РК „Херцеговац“ акценат ставља на озбиљну организацију омладинског погона, а план је да за период од три до четири године овај спортски клуб попуни све омладинске селекције, из којих ће стасати озбиљни, селектирани играчи и први тим.


“Захваљујући људима из компаније, који имају слуха за младе и њихове потребе, билећки рукометаши ће у текућој сезони носити опрему са симболима “Бањалучке пиваре”. Управа и тренери клуба, веома задовољни постигнутом сарадњом, настојаће да унаприједе рад, на начин да се Општина Билећа и Бањалучка пивара на сваком мјесту представе у најбољем свјетлу. У овим условима није било лако наћи спонзора за опрему, али разумјевање и предусретљивост људи којима смо се обратили је нешто што се не среће сваки дан и заслужује посебну пажњу. Стога смо захвални компанији “Бањалучка пивара” и запосленима, добрим људима великог срца!”, изјавио је предсједник клуба Милош Кулаш.Клуб тренутно броји 24 млађа играча и око 15 старијих играча, са којима раде два тренера, шеф стручног штаба Владимир Грбушић и тренер голмана, Марко Дутина. Управа клуба је јасно зацртала циљеве у својој намјери да клуб врати у квалитетније окружење за развој рукомета у Билећи и на мјесто које му припада, а то је Прва лига Републике Српске.

Коментари
Издвајамо