Ратковић за sportnews магазин : Уживамо у сваком мечу

12.11.2021. - Рукомет

Млади пивот Леотара Ђорђе Ратковић (19) полако али сигурно израста у хероја требињског премијерлигаша. Након поготка у посљедњој секунди за побједу Леотара у Горњем Вакуфу, готово идентична ситуација десила се и у дербију кола на гостовању код Извиђача.

Иако је Леотар контролисао резултат током 58 минута меча, на крају је морао да се спашава, а Ратковић се у таквим ситуацијама сналази најбоље. Додуше, Владимир Томић је провукао лопту кроз ноге ривала и дао му је као на тацни.

– Остао ми је онај слађи дио посла, да пласирам лопту у мрежу – појаснио је Ратковић кључни детаљ утакмице.

Рукометаши Леотара привукли су пажњу на себе још прошле сезоне, а ове су одличним играма изборили пласман на другу позицију, са само једним поразом у осам утакмица.

– Четири године играња Премијер лиге донијело нам је велико искуство. Такође, и долазак тренера Дарка Таврића значио је да крећемо према врху. Управо је он почео да гради екипу која сада игра одлично, а оно што је можда и најважније, доста пажње посвећује нама, младим играчима. Марко Парежанин и ја смо стандардни првотимци, али има ту још играча чије вријеме тек долази. Прије свега ту мислим на браћу Василија и Димитрија Ковача који су на позајмици у Зрињском, Игор Грк игра на двојну регистрацију у Вишеграду, баш као и голман Василије Стојановић који сада брани у Херцеговини из Невесиња – истакао је Ратковић.

Добре игре и сјајни резултати који су Леотар довели на друго мјесто сада намећу и питање да ли се Требињци надају евентуалном пласману на међународну сцену.

– На почетку сезоне Таврић је рекао да нам је циљ да будемо у горњем дијелу табеле и ми сада настојимо да то остваримо. Иако нико не прича о томе, сигурно је да би сви ми вољели да, када смо већ ту гдје јесмо, изборимо Европу. Сваки спортиста, па тако и ми, желимо да направимо искорак, да се попнемо на степеницу више, а то би за нас био пласман на међународну сцену. Онај први искорак већ смо направили играма и резултатима оствареним ове сезоне. Мислим да је најважније да наставимо са добрим играма, да првенство одиграмо што је могуће боље, па ако се пласирамо у Европу, одлично, а ако не, није катастрофа и крај свијета, пробаћемо наредне сезоне – поручио је Ратковић.

Иако су и фудбалери Леотара чланови Премијер лиге, чини се да рукомет у посљедње вријеме привлачи више публике.

– Рукомет је и прије имао своју публику, али мислим да је Требињци тек сада видјело шта има у свом граду. Трибине дворане “Милош Мрдић” су из утакмице у утакмицу све пуније и сигуран сам да смо сви заједно заслужили ту врсту награде. Уживамо у сваком мечу – тврди млади рукометаш.

 

Коментари
Издвајамо