Премијер лига реалност

22.05.2021. - Рукомет

Одлазак у Добој и одигравање двије утакмице против домаће истоимене екипе не само да су биле успјешне за рукметашице Леотар већ су донијеле двије важне чињеницу. Прву да се Леотар пласирао на завршни турнир за Куп РС а другу да је Премијер лига готово обезбјеђена.

У заосталој утакмици 10. кола Прве лиге Републике Српске Леотар је у Добоју побиједио Добој са 34:24 полувријеме 16:14 чиме су Требиње показале да су најбоља екипа у прољећном дијелу. код домаће екипе боља од осталих је била Гарић са 12 голова а код Леотара Боро и Анђушић са под 10 голова.  јуче је одиграна и четвртфинала утакмица Купа РС у коме је Леотар побиједио са 25:19, полувријеме 13:7 и изборио пласман на финални турнир који ће се одиграти 27. маја у Приједору а противник је домаћин турнира ЖРК „Мира“. Најефикаснија код Леотара је била Боро са 12 и Анђушић са 8 голова.

“С обзиром да екипа Дубице има казну да не може три године да игра Премијер лигу БиХ а ами смо показали дас мо најбољи у РС можемо рећи дас мо нови Премијерлигаши. на спортскм пољу све је то остварено а сада је преостало да се боримо за финансијску подршку. Уколико нам Град помогне и привредни субјекти и играћемо а ако не….”, каже за наш портал Здравко Комненовић тренер Женског рукметног клуба Леотар.

Коментари
Издвајамо