„Постали смо пожељна средина за рукометаше“ Први човјек Леотара Стеван Бекан о сезони, тренеру, појачањима, буџету…

24.05.2023. - Рукомет

Рукометаши Леотара предстојеће јесени по први пут ће наступити на међународној сцени, али предсједник клуба Стеван Бекан подвлачи да је много важније да Требињци наставе започетим курсом још од краја 2017. године. Од тада је Леотар у константном успону, а ове године стигла је и награда. Освојио је треће мјесто, те обезбиједио наступ у ЕХФ европском купу, па ће се у дворани „Милош Мрдић“ први пут играти европски меч. Прошле године смо били на корак, имали јако добру сезону и сплетом несрећних околности остали „кратки“. Сваке године подижемо љествицу, ова сезона је била доста напорна. У неком тренутку пчели су да се гомилају проблеми, нисмо могли ни тренинг да одрадимо како треба, па су неки помислили да нећемо издржати. Ипак, сабрали смо се, извукли најбоље од момака захваљујући сјајном младом тренеру Дарку Таврићу који нас је напустио у финишу сезоне и каријеру нставио у Катару. Није било нимало лако, ако поредимо буџет са конкурентима, али преданим радом, организацијом, узајамним поштовањем, успјели смо да дођемо до циља. Живјели смо као породица – рекао је Бекан за Српскаинфо.

Сезона је завршена, али за управу клуба нема одмора. Већ је почео да се склапа играчки мозаик, што је најосјетљивији дио посла. Ипак, први човјек плаво-бијелих признаје да је у неку руку лакше него прије три, четири године. – Сада смо у мало другачијој позицији, јер смо постали пожељна средина. Сада сви знају како радимо, да никоме ништа не дугујемо. Желимо прије свега да задржимо највећи број играча, а онда доведемо и неколико појачања која требају да надграде тим – нагласио је Бекан.

Ипак, приоритет је да у што скоријем периоду буде одлучено ко ће наслиједити Таврића.

– Дарко је и даље са нама, на располагању. Помоћи ће нам да радимо заједнички, тимски… Драгиша Кораћевић је дуго радио с њим, на сјајан начин је привео сезону крају. Био је на неки начин вршилац дужности тренера и сигурно да заслужује шансу. Он је без сумње један од кандидата, али има још неколико тренера у оптицају. Када донесемо одлуку онда ћемо наравно у договору са жељама стручног штаба и нашим могућностима да реагујемо на тржишту – истакао је Бекан.

Он је посебно срећан што је рукомет поново у моди на крајњем југу Српске, што се види по броју навијача, те што у Леотаровој школи има више од 100 дјечака. Када је у питању Европа, нема превише жеља.

– Наступ у Европи изискује додатни трошак, али и без њега морамо да повећамо буџет ако желимо да останемо на овом нивоу или да напредујемо. Нисмо превише оптерећени Европом иако вјерујем да уз мало среће можемо да направимо бар један корак. Доста тога зависи од жријеба – закључио је Бекан.

Коментари
Издвајамо