Пораз за наук

25.03.2021. - Рукомет

Ако је икада Рукометни клуб Леотар заслужио побједу, због приступа, храбрости, срчаности, заслужио је синоћ против екипе Вогошће.

Али, како то Ђорђе Балашевић каже, неко то од горе  види све, повлачи те конце, ето игра се…“. И, нажалост по Леотар  посложио је по вољи гостујуће екипе. Само за један гол Вогошћа је била боља. Гостујући у програму херцег телевизије, Дарко Таврић, тренер Леотара, каже да му је жао због пораза али и процјењује шта је пресудило.

„Пресудило је искуство и мало боља концентрација Вогошће. У битним тренуцима у овој борбеној и физички напорној утакмици, ми смо промашили зицере, имали погрешне пасове…. Половином другог полувремена водили смо са 16;:14 и када смо требалио да преломимо утакмицу ми смо гријешили. Нажалост. Ипак, све ћемо натенане да анализирамо“, каже он и додаје да својим играчима нема готово ништа да замјери.

„Ми смо и синоћ добро играли, борбено и срчано… Живот иде даље али криво ми је због пораза. Све је ово ново искуство за нас и ја се надам да ћемо напредовати након овога као екипа“.

Тренер Леотара напомиње да суботњи меч неће бити нимало лакши за Требињце. Чак штавише, на паркету  Спортске дворане „Милош Мрдић“ гостује екипа Коњуха из Живиница.

„Та утакмица ће бити још тежа за нас, Коњух је, по мени,  квалитетнији од Вогошће. Нису поражени 13 утакмица, али ми имамо наше шансе, на свом терену не смијемо да дозволимо да изгубимо, требамо да се поставимо као фаворити и биће све у реду“, каже Таврић.

Мало још недостаје па да Леотар оствари свој примарни циљ у овогодишњем првенству.опстанак у лиги. Други, афирмација младих играча је дуготрајан процес, али и ту се иде у добром смјеру.

„Нисам пoборник идеје да се амбиције токомсезоне мијењају. Наш циљ до краја сезоне је исти, и кад иде добро и кад иде лоше. Не треба да маштамо о неким другим ставрима, треба да се држимо договора, још са два бода и математички смо обезбједили опстанак и покушаћемо да афирмишемо наше младе играче. Три млада играча, већ имају озбиљнију минутажу, а ја желим младим да пружим прилику да играју. Ту су, наравно,  још неки млади који ће добити озбиљнију минутажу у наставку“, категоричан је Таврић који је недавно пдоружио, на обострано задовољство, сарадњу са РК Леотар.

Коментари
Издвајамо