Почиње Свјетско првенство у рукомету за жене

01.12.2021. - Рукомет

Утакмицом између Шпаније и Аргентине данас почиње Свјетско првенство за рукометашице у Шпанији на којем ће из регије наступити репрезентације Србије, Хрватске, Словеније и Црне Горе, а титулу брани селекција Холандије.

Најбоље свјетске рукометашице окупиле су се у Шпанији гдје ће се борити за титулу и покушати да скину Холандију с врха. Србија на ово такмичење долази са новим селектором Урошем Брегаром и подмлађеном екипом и чак седам дебитанткиња. Оне се налазе у групи са Русијом, Пољском и Камеруном, а с обзиром на систем такмичења сваки меч ће бити веома битан.

Национални тимови су подијељени у осам група са по четири тима, гдје ће по три најбоље ићи у наредну фазу, а ту ће се формирати четири групе са по шест екипа, а онда ће по двије најбоље екипе да оду у четвртфинале.

Брегар на овом шампионату нећу рачунати Андреу Лекић, Драгану Цвијић, Катарину Томашевић, Катарину Крпеж Шлезак, Жељку Николић, Јелену Лавко, Слађану Поп Лазић и Марију Обрадовић. Сигурно је да ће меч са Пољском на самом отварању првенства бити веома битан, гдје ће се одлучитивати ко ће бити главни противкандидат Русији, која овдје долази без Ане Вјахирјеве и Дарије Димитријеве.

Коментари
Издвајамо