Побједник је мање важан !!!

18.04.2021. - Рукомет

Своје рукометно знање и умјеће јуче су укрстиле екипе Херцеговине и Херцеговца а побједа је, након велике борбе припала домаћину резултатом 36:29, полувријеме 17:15.

У утакмици, у првом полувремену обје екипе су се смјењивале у вођству, па ипак рукометаши домаће Херцеговине су у другом полувремену остварили предност вриједну нових бодова.

Како нам јавља наш пријатељ и сарадник Бранко Бобот оба ривала појказала су квалитетну фер и коренту рукометну представу…

За побједничку екипу настпили су Вукоје 1о голова, Милошевић, Шешлија, Лисов, Попара, Вучковић , Зубац … а са клупе их је предовдио тренер Ивковић. За поражени тим Продановић је дао 7 голова а вриједан наступ имали су Дутина, Кнежевић, Јањић, Ратковић, Солдо, Самарџић, Краљ….

Не, ова утакмица није играна у оквиру Лиге Херцеговине иоли РС или БиХ.

Ријеч је о утакмици у оквиру Прве лиге Србије група сјевер а екипа су из Сечња – Херцеговина и Гајдобре . Херцеговац.

Не замјерите, поменули смо већину рукометаша, Херцеговаца, потомака колонизованих наших дједова, стричева и рођшака који одоше у равну Војводину са картом у једном правцу. И остадоше у равној Војводини, у Банату, и под њиховим крилима одрасли су тићи, шампиони, спортисти, велики људи.

И ако би Бог дао да једног дана се организује рукометни турнир на коме би наступали херцеговина из Сечња, херцеговац из гајдобре, Херцеговина из Невесиња, Херцеговац из Билеће и Леотар из Требиња не питајте ме за кога бих навијао…

Знам да би ми само срце било пуно… А побједник би био мање важан.

И поново би били једно.

 

Коментари
Издвајамо