Нови почетак српских рукометашица

04.10.2021. - Рукомет

Рукометашице Србије почињу нови циклус квалификација за Европско првенство 2022. године. Прву утакмицу изабранице Уроша Брегара играју у среду у Зрењанину против Турске од 18 часова, а другу четири дана касније против Исланда у Хафнарфјордуру.

„То су два меча квалификација која ће се одиграти до краја ове године. У следећој години нас очекују у марту месецу две утакмице са Шведском и на крају у априлу реванш утакмице са Турском и Исландом“, рекла је председница Рукометног савеза Србије Милена Делић. „У ове квалификације улазимо у једном релативно подмлађеном саставу, а квалификације као такве су увек битне за нас у ком год да смо саставу. Наш циљ и жеља су да се квалификујемо и да остваримо тај циљ јер је веома важно да будемо присутни на свим великим такмичењима“. Селектор Брегар ће покушати до циља да дође без најискуснијих играчица.. Словеначки стручњак је открио кога више нећемо видети у дресу Србије.

„Сања Радосављевић се још увек опоравља од повреде, на рехабилитацији је. Са Андреом Лекић сам обавио разговор и рекла је да више неће играти за репрезентацију, Драгана Цвијић се такође опростила. Јелена Лавко се враћа након опоравка од повреде, само је питање тренутка када ће се вратити. Катарина Крпеж-Шлезак се, како је већ познато, опростила због породице и ритма играња у Лиги шампиона“.

Коментари
Издвајамо