Невесиње у знаку рукомета

11.05.2022. - Рукомет

Иако су поражени у Дервенти код рукометаша Херцеговине у Невесињу амбиције нису ни мало смањене.

Чак штавише.

Ипак, један од најискуснијих рукометаша, и при том тренер екипе, Немања Ивановић, позива на опрез и „спушта лопту“.

„Сви се ми надамо и сањамо о пласману у Премијер лигу. Али имамо два велика корака до тога. Прво морамо побједити ОРК Борац у Невесињу наредног викенда а Бањалучани су одлична екипа. О Вишеграду ћемо, надам се, причати али тек послије Борца. Надам се да ће бити како сви очекујемо али морамо бити максимално опрезни“, смирено ће тренер и играч Немања Ивановић.

Пораз у Дервенти, сам по себи, тешко јесте пао али фатално никако.

„Утакмица у Дервенти нам је више значила на психолошком плану. Штета па нисмо барем неријешено одиграли. Мислим да смо „реми“ заслужили поготово послије одличног другог полувремена гдје смо се вратили у утакмицу из веома тешке ситуације, против одличне екипе Дервенте, која је можда по квалитету играча, једна од најбољих екипа које су играле Прву лигу РС у посљедњих неколико година. Штета па смо у првом полувремену лоше ушли у утакмицу после дугог путовања а и нисмо имали среће у неким ситуација па је Дервента направила огромну разлику. Но свакако храбри да смо били егал са јаком екипом на њиховом терену.Понављам, ми требамо побиједити посљедње двије утакмице кући у сваком случају чак и да смо побиједили синоћ“, овори Немања за херцегспорт.

Ипак, у Херцеговини су свјесни да су у центру пажње спортске јавности у свом граду али и рукометне јавности РС. Центар пажње неминовно ствара и притисак код играча да се мора побиједити.

Немања и ту, поново, спушта лопту.

„Што се тиче притиска, немамо проблема са тим превише, идемо једну по једну утакмицу, момци су се сами већ сада изборили за овај успјех. Нипта се није промијенило. Играмо као и до сада, боримо се максимално од прве до посљедње минуте што смо синоћ показали и видјећемо шта ће бити на крају. Надам се да ће се до краја игратити фер и поштено и нека побједи ко заслужи највише на терену. Надамо се да ћемо то бити ми, али и ако неко буде бољи од нас пружићемо им руку и честитати. Ми другачије не знамо“, истиче Немања.

По свој прилици, у наредна два дана, спортска дворана „Невесињка“ ће бити препуна навијача. А уз њихов хук и Премијер лига је много ближа.

Коментари
Издвајамо