Настављамо гдје смо стали:Кораћевић за Глас Српске

26.05.2023. - Рукомет

Нови тренер рукометаша Леотара Драгиша Кораћевић обећао је наставак доброг рада са екипом и вјерује да ће спремни дочекати искушења у Премијер лиги БиХ идуће сезоне као и у премијерном наступу у ЕХФ Европском купу.

На клупи требињског клуба наслиједио је Дарка Таврића који је од децембра 2018. године водио клуб, а недавно преузео бригу око младе репрезентације Катара.

– Хвала предсједнику и УО што су ми дали повјерење да наставим тамо гдје смо стали прошле сезоне. Даћу све од себе да Леотар настави тенденцију раста јер смо из године у годину били све бољи, играчки, али и организационо. Као тренер трудићу се да имам добру сарадњу са свима у клубу почев од првих сарадника до чланова управе те коректан однос са навијачима и пријатељима клуба. У клубу сам 20 година и прошао сам разне улоге, од играча, капитена, шефа стручног штаба, тренер млађих категорија, координатора млађих категорија… и увијек ћу радити у интересу клуба који је изнад и испред мене, а све ће одлуке биће у интересу клуба. Да ли ће бити добре или лоше, не знам, али знам да ће бити доношене срцем – рекао је Кораћевић на званичној промоцији.

Објелоданио је план дјеловања и са радом су већ кренули јер жели да буду спремни пред нова искушења.

– Очекује нас велики посао да наставимо гдје смо стали. Радно љето је пред нама и припреме морамо дочекати спремни да се у наредној сезони покажемо у још бољем свјетлу. Очекујем од својих сарадника и играча да 24 сата будемо у рукомету те спремни дамо све за клуб да би наредна сезона била још успјешнија. Први пут ћемо играти Европу и желимо наставити тенденцију да будемо још бољи у Премијер лиги, а уједно да будемо примјер свој нашој дјеци у граду те прави показатељ лијепог Требиња – нагласио је Кораћевић.

Када је у питању играчки кадар рекао је да су у току преговори са играчима из прошле сезоне.

– Преговарамо са већином играча и желимо да на обострано задовољство склопимо екипу те појачамо се у складу са могућностима. Појачања ћемо доводити у зависности од дефицитарних мјеста у тиму односно након завршетка преговора са играчима јер ћемо тек након тога имати јаснију слику шта нам недостаје – додао је Кораћевић.

Леотар ће идуће јесени по први пут заиграти на међународној сцени, а нада се да ће дворана одговарати прописима ЕХФ-а.

– Вјерујем да дворана задовољава услове ЕХФ-а те да ће можда требати обавити мање корекције. Жријеб је обично средином јула, а припреме ћемо почети крајем седмог мјесеца. Биће нам потребно седам или осам седмица за припреме и то ће зависити од почетка Премијер лиге БиХ – нагласио је Кораћевић.

Коментари
Издвајамо