Наш Лука…. Требиње је моја друга кућа

25.12.2020. - Рукомет

Наш гост у интервјуу недеље је сјајни рукометни голман Лука Радовић. Након одличних наступа у Леотару од ове године је у Словенији. Игра на високом нивоу и у овако јакој рукометној лиги има запажену улогу.

Али ми смо навикли да је несавладив.

Ипак Требиње код њега заузима посебно мјесто у срцу…  Зашто?

Сазнајте у тексту….

Лука да нам најприје кажеш гдје си сада у ком клубу и како си се снашао у Словенији?

Тренутно сам у Рукометном Клубу Крка Ново Место у Словенији и ту ћу бити сигурно 2 године. Словенија је прелепа земља, мирна, природних лепота не недостаје што мени одговара јер обожавам такве погледе и радујем се сваки пут у обиласку нечег новог… Навикао сам се лако, са мном је девојка тако да што се тиче привикавања и прилагођавања нема проблема.

Искрено! Недостаје ли ти Требиње?

Требиње ех, најлепши град на свету, град позитиве, насмејаности и топлоте, девојка ми је из Требиња тако да ми је Требиње као друга кућа…

Много си клубова промијенио гдје ти је било најљепше?

Најлепши период ми је био у Партизану јер били смо млађи па се дешавало свашта, од зезања до победа и пораза, Некако кад си у тим младим годинама тад ти се деси то „клиначко доба“.

Упореди рукомет у Словенији и БиХ ?

Ух, рукомет у Словенији је доста другачији, много је бржи, много се креће, буквално се не стаје. Игра се на брзину и технику. У БиХ је јак рукомет, много је тешких гостовања, много мушке игре. Мислим да се таленти у Словенији третирају као да је најбољи играч на свету, све имају за рад и за напредак и на њих се обраћа пажња 24 сата на дан. Ми имамо пуно талената, али све је то некако стављено на страну уз причу, нека… биће он одличан сам од себе. Углавном то је велика предност.

Јели и даље истина да Словенци свако за себе плаћа пиће а да су Словенке лијепе?

За пиће је истина, чак и кад оставиш ти бакшиш они се буне да вратиш. Ма свако је дручацији… Имам девојку, најлепшу на свету тако да други дио питања нећу да одогварам 😊.

Многи кажу да си предодређен да направиш велику каријеру. Имаш ли репрезентативних амбиција?

Доста тога се издешавало у мом животу, доста падова, успона… Мислим да последње четири године ми иде све за руком. Кажем много тога лошег је иза мене и срећан сам што смо прошли све то и гурам сваким даном јаче и јаче јер се увек водим тиме да се труд, рад и поштовање увек исплате. А што се тиче репрезентације, доста је голмана добрих тренутно, али никад не реци никад. Битно ми је да радим свој посао поштено, па ако се укаже прилика ту сам у сваком тренутку за репрезентацију.

Пратиш ли догађања у Леотару?

Наравно. Како да не. Леотар пратим скоро сваку утакмицу, чујем се са играчима, причамо… Леотар је одличан ове сезоне и поред ових хаоса у свету они су се снашли и направили одличан успех за сад…

Ко је био главни у Леотару за добру атмосферу?

Ух не знам, сви смо давали своје неке зезанције под тушем, на терену, у бусу… много лепих тренутака који се никад не заборављају… можда ето нека буде Миге капитен, човек заувек насмејан….

Намјераваш ли некад у Требиње да дођеш? Ко зна, можда се некада путеви укрсте?

Требао сам сад али због ових проблема око тестова отишли смо право за Србију. Бићу ја у Требињу често тако да ћемо се виђати, Требиње је моја друга кућа јер сам се тако осећао искрено, никад нећу заборавити неке људе…

Порука Требињцима за крај?

Видимо се на пролеће…

Коментари
Издвајамо