Много буке ни око чега

23.12.2020. - Рукомет

Одлична утакмица Леотара и Босне вечерас (ни)је имала треће полувријеме.
По завршетку утакмице дошло је до краће вербалне расправе играча, али пар искуснијих и из једног и из другог тима, уз чланове стручног шта све су на вријеме прекинули. Уосталом то се догађало на бројним теренима а и дешаваће се. Рукомет је био и биће спорт за јаке.
Када су сви помислили да су се страсти смириле, непун сат времена касније, страсти су, макар на медијима поново узавреле.
Височка Босна је на клупској Фејсбук страници објавила између осталог сљедеће:
„Поводом немилих сцена на крају утакмица Леотар – Босна Виспак, дужни смо се обратити јавности и позвати Рукометни савез БиХ да реагује на националистичке испаде. Са Рукометним клубом Леотар имамо изузетно добре и коректне односе, али понашање играча са бројем седам Александра Милојевића, након утакмице у Требињу је за сваку осуду и надамо се да ће и требињски клуб реаговати на оно што је Милојевић урадио. Наиме, Милојевић је нашем играчу Махиру Бурићу након утакмице упутио ријечи: ‘Је*ем ти матер балијску’ и то је више пута поновио.


На то су, експресно реаговали Требињци.
„Желимо да у име нашег играча и клуба упутимо извињење спортским пријатељима из Високог“, наводи се у саопштењу Требињаца И даље додаје..
Евидентно је да се послије утакмице десио вербални дуел два играча. Желимо да вјерујемо да се десио у афекту, гђе је дошло до размјене увреда и псовки два играча. Желимо да у име нашег играча и клуба упутимо извињење спортским пријатељима из Високог, јер наш клуб и Град Требиње са дугогодишњом традицијом међувјерске толеранције нису никада толерисале било какве испаде на националној основи. Као што је свима познато, ми у нашем клубу имамо играча и тренера који кроз своје породичне односе припадају различитим конфесијама, и да ни најмањи инцидент на утакмицама није на тој основи направљен.
Наш клуб гаји пријатељске односе са свим клубовима у Премијер лиги БиХ као и са Босном из Високог. Желимо вјеровати да је овај немио догађај, који се вечерас десио као плод важности утакмице и велике нервозе обострано међу играчима, и сматрамо афектом а не жељом да се било ко увриједи.
Желимо екипи Босне сретан повратак кућама, ви сте наши спортски ривали али и пријатељи, и добро сте дошли у наш град у било којој прилици, пишу у помирљивом тону из РК Леотар.
А сада нешто, из трудићемо се објективног угла.
Нешто се догодило И то је чињеница. Као очевидац свега, аутор ових редова ће све свести на три ријечи … вербалне И ОБОСТРАНЕ увреде.
У жару борбе, радости због побједе И туге због пораза, понекад се свашта И често непримјерено изговори.
Делегат РС БиХ у свом извјештају ништа није навео.
То не значи да се није догодило, али мислимо да је у интересу оба клуба да се све заборави И крене даље.
У нормалном, спортском И помиритељском тону.
Требињци су пружили руку пријатељства. Убјеђени смо да ће је Височани прихватити….
И да ће рукомет, фер борба И спортско витештво побиједити.

п.с. управо смо добили и један коментар који може бити сликовит…. „Да су побиједили гости неби се ништа ни написало“… Мудроме доста

Коментари
Издвајамо