Милорад Инић рукометаш Леотара најављује дерби: У нашој кући, ми се питамо

09.04.2021. - Рукомет

Рукометаше Леотара сутра у Требињу очекује утакмица 23.кола Првенства БиХ у којој ништа не могу изгубити.

А могу добити много.

Противник је реномирана екипа Извиђача, вишеструки шампион БиХ који води „мртву трку“ за шампионску титулу са бањалучким Борцем.

У екипи Леотара нема нервозе, ради се марљиво а амбиције су више него јасне.

Извиђач је вишеструки првак БиХ и ове године су главни фаворит за освајање титуле, што говори и њихова позиција на табели. Међутим, у нашој кући  ми се питамо, имамо велики колективни квалитет, идемо на побједу и да им покваримо планове и отежамо борбу за титулу“, каже рукометаш леотара Милорад Инић и наставља: „Отприлике и прије почетка сезоне се зна неколико гостовања, гдје се добија и осваја титула, а Требиње је једно од њих, Ми смо тога свјесни од почетка, комплетни смо, спремали смо се за ову утакмицу, наша позиција на табели је таква да немамо оптерећење, на паркету ћемо дати све од себе у дербију кола и надам се да ће то бити довољно за побједу“, додаје он.

Инић истиче да је циљ са почетка сезоне остварен и да екипа растерећеније улази у завршницу првенства. „Преостале су нам већином утакмице са екипама из врха табеле, екипама које су за циљ имале играње европских такмичења а ми имамо квалитет да играмо са свима и да побједимо сваку екипу. Тако ћемо и да уђемо у сваку од преосталих утакмица, уз мало среће, мислим да можемо да остваримо пласман у европу, али уколико до њега не дође нећемо много жалити“, говори Инић за наш портал.

Домагој Алиловић, капитен Извиђача, који има низ од девет побједа од девет сусрета у наставку сезоне.

„Леотар је одлична и искусна момчад. Неће бити нимало лако. Имају неколико јако добрих индивидуалаца. Надам се да ако будемо компактни, агресивни и чврсти у обрани, онда имамо прилику. Добро смо их анализирали, знамо њихове предности и мане. Свакако, да нас сутра очекује једно тешко гостовање. Наравно, даћемо све од себе да се с бодовима вратимо у Љубушки. Леотар игра одличан рукомет, али ми се морамо супротставити добром одбраном и брзом транзицијом те контром и полуконтром рјешавати наше нападе“, каже Алиловић и додаје да знају од кога им сутра пријети највећа опасност.

То је Владимир Томића Леотаров средњи вањски нападачи, ту је десни вањски Милојевић. Сви остали су такође одлични рукометаши, свима морамо посветити максималну пажњу. На голу је одлични и искусни Сидик Омеровић кога не смијемо „разбранити““, најављује Алиловић.Утакмица почиње у 16 часова и 30 минута у Спортској дворани Милош Мрдић.

Коментари
Издвајамо