Марсенић и Чупић спуштају лопту

14.01.2022. - Рукомет

Код Мијајла Марсенића нема изгубљене лопте, увек игра на граници издржиљовсти, како у нападу, тако у одбрани. У дефанзиви је чинио непрелазни бедем са Драганом Пешмалбеком на премијери шампионата. Јака одбрана, уз добре одбране Милана Бомаштара одлепили су Орлове у првом полувремену меча против Украјине.

Капитен – капитенски. После меча, право у главу.“Срећни смо због победе, али нисмо дошли у Сегедин да будемо трећи у групи него да победимо Хрватску и Француску и да будемо лидери групе. Задовољни смо због победе, али окрећемо се већ мечу са Хрватима у суботу.

Селектор рукометне репрезентације Хрватске, Хрвоје Хорват, након пораза од Француске (27:22) на старту Европског првенства, прокоментарисао је предстојећи дуел са Србијом.Евентуални пораз против наше селекције би послао Хрватску кући.“Спремали смо се за све противнке, па тако и за Србију. Имају одличне појединце и јак тим. Надам се да ћемо се опоравити до те утакмици и да ћемо играти боље него против Француске“, истакао је селектор Хрватске.Традиција је на страни Хрватске, која је добила шест од последњих седам међусобних дуела, а та чињеница даје “ветар у леђа“ хрватском крилу, Ивану Чупићу.“Не размишљамо да смо фаворити или аутсајдери. Идемо корак по корак. Знали само и пре почетка првенства да је утакмица са Србијом кључна за пролазак у наредну фазу. Надамо се да ће нам помоћи играчи који су били у изолацији и да ћемо пружити квалитетнију игру. Верујемо да смо бољи и да ћемо славити“, рекао је Чупић

Коментари
Издвајамо