Лиге младих пун погодак

11.05.2022. - Рукомет

Стратегија у спорту је практично нужност.

Без планирања али и реализације, све би се свело у границе маштања. У Рукометном клубу Леотар у посљедњих неколико година, заједно са стручним штабом, планиране су, и може се рећи након прве године и реализоване бројне активности.

Једна од предвиђених била је и укључење у рукометну лигу младих Херцег босне. Наравно, ван конкуренције, али у овим годинама за младе рукометаше мечеви су драгоцјени.

„Наши утисци о Лиги младих Херцег-Босне су одлични. Одиграли смо велики број квалитетних утакмица у све три такмичарске категорије против одличних екипа. Рукомет у Лиги младих Херцег Босне је на високом нивоу и наша дјеца су кроз ову лигу доста напредовала. Свугдје смо дочекани пријатељски, склопила смо нова познанства, а и ми смо се потрудили да будемо добри домаћини“, говори нам руководилац Омладинске школе Рукометног клуба Леотар Драгиша Кораћевић.

Он истиче да је једна значајна новина у овој години била покретање Бема лиге у мини рукомету у требињским основним школама. Први мотив је масовност а масовност неминовно, уз стручан рад, рађа и квалитет.

„И то је, свакако, једна значајна новост. Завршница Бема лиге је планирана за крај маја или почетак јуна, када ћемо једним финим догађајем завршити одличну сезону. Оно што смо примјетили је велика заинтересованост младих рукометаша и у тим мечевима буде заиста и интересантно и узбудљиво“, прича нам Кораћевић.

Пред члановима Омладинске школе сада је наијинтересантнији дио сезоне-завршница такмичења на нивоу РС,

„На завршним првенствима Омладинске лиге РС очекујемо да се екипе представе у најбољем свјетлу. Задовољни смо пласманом наше дјеце на завршним турнирима иако смо у свакој генерацији за годину млађи. Ове године играла су непарна годишта а код нас су већина дјеце парна годишта тако да наредне сезоне очекујемо још боље резултате. Први учествују наши дјечаци 2007/08 наредног викенда у Козарској Дубици. Потом генерација 2005/06 иде у Источно Сарајево и најмлађи Мини рукометаши који још чекају да се одреди домаћин њиховог такмичења“, говори Кораћевић.

Поред њега са младим рукометашима раде још и Велибор Жарковић, Славен Мисита, Драган Милојевић а није ријеткост да и први тренер Дарко Таврић присуствује неком од тренинга. На утакмицама, још једна интересантна слика, редовни су чланови првог тима. Њихова подршка много значи младим рукометашима. Оним који ће их једног дана, ко зна, можда и замијенити у плаво бијелом дресу.

Коментари
Издвајамо