Лични став:Сида… Хвала мајсторе!!!!

Аутор: Ratomir Mijanović
12.01.2022. - Рукомет
  • Нема радости у животу, па и у спорту свакако, ако их нека лоша вијест не поремети.

Kада сам прочитао да се у редове Рукоиметног клуба Леотар враћа Радован Kека Уљаревић, помислио сам да требињски премијерлигаш добија баш оно што му треба. Сигурног, јаког, стаменог играча. Тимског „борца“, „фајтера“ који се увијек подреди колективу.И убјеђен сам да ће бити тако.

А онда, спортски шок … Објава РK Леотар на фејсбуку.

Сидик Омеровић није више члан нашег клуба, јер је одлучио да заврши једну велику и дугу спортску каријеру. Сидик одлази у Њемачку како би започео нову страницу у свом животу. Сида  је у Леотару и Требињу оставио велики траг у претходних годину и по дана, увијек ће нам остати у сјећању његове одличне партије у СД „Милош Мрдић“,одбране које су дизале навијаче на ноге. Публика, а посебно ђеца, су напросто вољела овог доброг човјека и великог спортисту из Горњег Вакуфа, чија каријера на премијерлигашким теренима БиХ траје безмало 20 година. Сида ХВАЛА  за све што си дао Леотару  и  желимо ти сву срећу овог свијета у даљем  животу…

Омеровић је, према мом мишљењу, а нисам превелики рукометни зналац, било у Леотару, на терену, у друштву, па и ако хоћете у Спорт кафеу, личност која оставља упечатљив утисак.

Одличан голман, велики мотиватор, „хоботница“ на голу а прије свега велики човјек. Враћајући се из Невесиња са младим голманом требињске екипе Василије Стојановићем и у другом разговору са капитеном РK Леотар Веселином Савовићем, рекли су ми оно што је некада било нормално а у ово блесаво вријеме нешто што позитивно зачуди.

„Сидик нам је од велике помоћи. Није му лијено да ради са нама, да нам помаже, показује неке тајне рукометног голмана. Није проблем и да останемо након тренинга да додатно одрадимо тренинг“, рекли су ми.

Пун хвала за Сидика је био и легенда требињског рукомета Драган Милојевић.

Колико су га клинци вољела, свједочи податак да су Дједа мраза када је долазио да им уручи поклоне ословљавали са… „Знамо ми ко си ти. Ти си први голман Леотара. Сидик“

Тих, скроман, ненаметљив, сада можемо написати са пивом и неизбјежном цигаретом, Сидик Омеровић је био голман који се не заборавља.

Kао некад Мирко Башић, легендарни чувар мреже Металопластике.

Да будем несркоман за крај, за мене и бољи од Башића.

Коментари
Издвајамо