Леотару херцеговачки дерби

Аутор: radionevesinje
20.11.2022. - Рукомет

Рукометаши Херцеговине први пут послије три године напустили су поражени Спортску дворану „Невесињка“. Импресивна серија Невесињаца на домаћем терену завршена је у херцеговачком дербију у 10. колу Премијер лиге БиХ. Бодове из Невесиња носи Леотар након боље игре у другом полувремену.

Први дио сусрета протекао је у резулатској клацкалици. Серијом 3:0 у посљедња два минута Требињци одлазе на одмор са голом предности.Леотар је много боље отворио други дио сусрета и већ у 41. минуту на семафору је стајало 18:24. Највећу предност од осам голова Требињци су имали у 50. минуту. Херцеговина се ни тада није предавала. Ријешени да пред испуњеном двораном до краја одиграју у борбеном духу Невесињци су успјели да преполове предност ривала, али не и да направе велики преокрет.

Леотар је оправдао висок пласман на табели и наговијестио да би наредне сезоне могао играти европске утакмице. Херцеговини престоји борба за очување премијерлигашког статуса, али је најважније што је већ послије десет кола рукометна популарност у Невесињу подигнута на максимум. Атмосферу из посљедњих неколико утакмица у Спортској дворани „Невесињка“ прижељкују и много веће рукометне екипе из региона.У наредном колу Невесињци путују у Бугојно.

Коментари
Издвајамо