Леотар декласирао лидера

Аутор: Р.МИ. Фото: локопортал
27.03.2021. - Рукомет

Рукометашице Леотара данас су у дербију другог кола Прве женске рукометне лиге РС у Требињеу надиграле екипу Дубице и побиједиле резултатом 31:21, полувријеме 16:10.

Требињке су у свим елементима рукометне игре апсолутно надиграле гошће из Дубице које су тек на тренутке показале свој квалитет. Нису ни могле јер су Требињке биле изузетне.

„Озбиљним и одговорним приступом игри наше играчице су од првог тренутка кренуле силовито и агресивно како у офанзивном тако и у одбрамбеном дијелу игре што је и био главни кључ успјеха“, каже Здравко Комненовић тренер Леотара.

Дубичанке су у првих двадесет минута успјеле да постигну само пет погодака преко наше изузетно снажне одбране. У 27 минуту било је 6 погодака више за домаћина а на одмор се отишло при резултату 16:10.У другом дијелу утакмице виђен је исти  сценарио игре у коме је шутерски доминирала Анђушићка а темпо игре одржавала Сара Јегдић са изузетно мотивационим наступом како у одбраној тако и у нападачкој улози. Вриједно је споменути одличне одбране Ковач која је бранила већим дијелом сусрета али и атрактивним одбранама млађане Кисин која је оправдала добијену минутажу.

Леотар се тако реванширао Дубици за јесењи пораз у гостима и показао је да је најквалитетнија  екипа у лиги и ако неки недобронамјерни фактори у лиги покушавају да то оспоре за зеленим столом. Код Леотара најефикасија је била Анђела Анђушић која је тресла мрежу чошћи чак 9 пута. Сјајне су биле Драгана Боро са 8 и Марија Ковачевић са 6 голова. Итекако важну улогу у данашњем мечу имала је и голман домаћих Анђела Ковач, која је и поред повреде успјела 16 пута да сачува своју мрежу. Јована Бабић са 6 голова је била најбоља код Дубице.

Коментари
Издвајамо