Лео-експрес, апсолвирао и Маглај (фото)

Аутор: Р.МИ. Фото: Дајана Милошевић
21.03.2021. - Рукомет

„Честитао бих својим саиграчима на побједи и озбиљном приступу за ову утакмицу. Истакао бих одличну атмосферу у екипи што нас краси нарочито овај прољећни дио. Што се тиче саме утакмице од почетка до краја смо контролисали игру и у сваком моменту знали шта радимо. Све као и увијек креће из чврсте одбране тако и овај пут. Радује и то што су и млађи играчи добили своје минуте што ће им значити за наредни период. Тренер Таврић је детаљно анализирао противника што нам је олакшало посао и било смо спремни за све њихове акције, како нападачке тако и одбрамбене“

У овим ријечима Александра Милојевића, рукометаша Леотара налази се сва суштина спорта и рукомета. Приступ који је Милојевић навео је био кључан да екипа Маглаја сваку наду остави након први тридесет минута утакмице.

За оне који воле статистику рецимо…

У 20. колу Премијер лиге БиХ „Леотар“ је славио против „Маглаја“ са 34:23 полувријеме 17:12 и ово је 23 бод Требињаца и њихова 11 побједа.

Тешко да је ко, у одличној екипи Леотара подбацио, али вриједи истаћи одличне голмане, Омеровића и Савовића те ефикасне Милојевића и Нинковића са по 7, те Томића са 6 и Комненовића са 4 гола. Код гостију убједљиво најбољи је био Стоисављевић са 10 голова.

„Нема много времена за славље јер се већ од сутра спремамо за сриједу гдје нас очекује јако тешка утакмица у оквиру Купа  против екипе Вогошће предвођене са пар бивших репрезентативаца са којом смо ремизирали у првенству. Уколико поновимо досадашњи приступ, нарочито у фази одбране, имамо чему да се надамо. Сваку екипу респектујемо и нема никаквог опуштања али на нашем паркету се ми питамо“, каже нам још Милојевић.

Пред рукометашима Леотара су, даклле,  два тешка испита, први у сриједу против Вогошће у Купу БиХ и други у суботу против Коњуха кога до сада Леотар, ако нас сјећање не вара,  никада није побиједио.

Али традиције постоје да се руше.

Коментари
Издвајамо