Креће и омладинска лига

11.05.2021. - Рукомет

Рукометаши Леотара сутра путују у Завидовиће, град који је рукомету дао велика имена овог спорта, гдје ће се састати са екипом Криваје  у оквиру 28. кола Премијер лиге БиХ.

„Имамо доста проблема са повредама неколико важних првотимаца. Никола Ивановић је због лома шаке на утакмици у Добоју завршио ову сезону, док су ровита још два три наша играча. Цех дуге и напорне сезоне и кратког ростера полако долази на наплату. Надамо се да ће наши момци све учинити да борбеном и дисциплинованом игром поремете планове домаће екипе и кући се врате са новим бодовима“, кажу у РК Леотар. Утакмица почиње у 18 часова.

А послије доста проблема које је направила пандемија Короне, и тиме што је дуго био обустављен тренажни и такмичарски процес омладинских школа, коначно лијепе вијести за полазнике школе рукомета. Послије најновијих одлука кризних штабова, Леотарови дјечаци већ 15 так дана вриједно раде са својим тренерима, жељни да надокнаде све пропуштено у претходном периоду. „Обрадовала нас је вијест да је Рукометни савез Републике Српске донио одлуку о наставку такмичења кроз завршнице које ће бити одигране у наредном периоду у више градова Републике Српске. Послије тога најбоље три екипе у свим категоријама наставиће такмичење на завршници Омладинске лиге Босне и Херцеговине .

Генерација 2008/09 коју води тренер Велибор Жарковић овог викенда путује у Добој гдје ће се одржати завршница Омладинске лиге РС за ову узрасну категорију док ће генерација 2006/07 коју води тренер Драгиша Кораћевић завршницу лиге одиграти са најбољим екипама овог узраста у Зворнику 22. односно 23.маја.

Коментари
Издвајамо