Корона „ушла“ у српске рукометаше

04.01.2022. - Рукомет

Позитивни на ковид 19 ремете планове Орлова

Рукометаши Србије амбициозно и са жељом да се у што бољем светлу прикажу на предстојећем Европском првенству у Словачкоји и Мађарској ушли су у последњу фазу припрема, међутим шест позитивних на вирус корона приликом последњег тестирања само девет дана пре почетка такмичења унело је неизвесност међу Орлове.

Наиме, Рукометни савез Србије званично је саопштио да су позитивни на редовном тестирању била шесторица чланова репрезентације.“На редовном тестирању рукометне репрезентације Србије која се налази на завршним припремама за Европско првенство откривено је шест позитивних налаза на вирус корона међу рукометашима и члановима стручног штаба. Репрезентативци Владимир Цупара и Богдан Радивојевић, као и четири члана стручног штаба – селектор Тони Ђерона, тренер голмана Димитрије Пејановић, физиотерапеут Петар Радуловић и шеф делегације Милорад Кривокапић су у добром општем стању и са благим симптомима вируса“, наведено је у саопштењу.

Последица актуелне здравствене ситуације у редовима Орлова била је отказивање последње две провере пред континенталну смотру.

„Две контролне утакмице наше селекције уочи Европског првенства, које су планиране за 7. и 9. јануар 2022. године са репрезентацијом Немачке се ради предузимања додатних мера и смањивања потенцијалног ризика од новог заражавања отказују“, истакли су из РСС.

Коментари
Издвајамо