Компромис ублажава корону

06.01.2022. - Рукомет

Португалски Маисфутебол пише да је Европска рукометна федерација донела одлуку да смањи карантин на седам дана. Чека се званична потврда

Велеобрт! Европска рукометна федерација (ЕХФ) првобитно није попуштала када је у питању обавезни карантин од 14 дана за заражене рукометаше и чланове стручног штаба, али изгледа да ће званичници из Беча морати да учине компромис.

Португалски дневник  пише да ће ускоро ЕХФ да скрати обавезни карантин на седам дана, како је тренутно норма у већини земаља Европске уније. Одлука је донета после протеста неколико савеза који су имали вишеструке позитивне налазе на вирус корона. Ово је одлична вест за Орлове. Подсетимо, шесторица рукометаша – Владимир Цупара, Богдан Радивојевић, Стеван Сретеновић, Илија Абутовић, Драган Пешмалбек и Немања Зеленовић су били позитивни на тестирањима у уторак и данас. Заражен је и селектор Тони Ђерона, тренер голмана Димитрије Пејановић, физиотерапеут Петар Радуловић и шеф делегације Милорад Кривокапић. Припреме Орлова обустављене су како би се спречиле даље ширење заразе.

Коментари
Издвајамо