КЕКА КОНТРА КОРОНЕ

27.10.2020. - Рукомет

Корона, пошаст савременог доба, болест коју треба узети са великим опрезом, обична прехлада…. много је питања која се намећу ових дана. Обичан човјек је доживљава теже него спортиста који је спреман на највеће напоре. Али да ли је баш тако?

Одговор ће нам дати Радован Уљаревић-Кека, дијете Рукометног клуба „Леотар“ који сада брани боје МРК „Слога“ из Горњег Вакуфа. Он се суочио са Короном и побиједио. Али….

„Сада послије једног тешког периода који сам прошао и повратка у тренажни процес осјећам се добро , мало са мањком снаге и енергије што је проузроковала петнаестодневна изолација и прекид сваког могућег физичког оптерећења. Али без већих здавствених проблема“, прича нам Радован и додаје: „Корону сам сазнао да имам тако што сам се једно јутро пробудио и приликом доручка нисам осјетио никакав укус , као ни мирис хране коју сам јео. Одмах сам пријавио у клуб да имам симптоме и на тестирању сам био позитиван као и 5 мојих саиграча.

Када смо га упитали да нам одговори гдје је и како добио Корону, Кека није имао тачан одговор. „Мислим да није могуће утврдити гдје сам „покупио“ корону , просто то је свуда око нас у свакодневном животу гдје било ко од нас можда носи вирус у себи , а да притом то и не зна. Стварно је немогуће доћи до закључка гдје сам је „зарадио“. Морам да признам да је страха било. Никада се нисам сусретао са овим прије, нисам знао како се она манифестује и како ће се симптоми код мене показати сем тога мириса и укуса сто нисам имао. Сваки дан сам устајао са исчекивањем да ће се појавити температура или неки већи симптом. Дани су пролазили у исчекивању и надању да неће бити већих проблема. Срећом све је добро прошло“ ,

Уљаревић посебно напомиње да се МРК „Слога“ Горњи Вакуф изузетно коректно понашао према свим заражним играчима. Али и навијачи.

 

„Захваљујући људима у клубу сви смо тестирана, цитава екипа како би спријечили даље ширење ЦОВИД-19. Обезбједили су нам све могуће услове како би ојачали организам додатно и што лакше пребродили овај тежак период како за нас тако и за наш клуб.Водили су свакодневну бригу о нама. Искористио бих прилику да се захвалим  појединим навијачима нашег клуба који су нам били на услузи свакодневно ако нам било шта треба и било шта да нам се донесе.Од срца им и велико хвала.

Екипу „Слоге“ је поприлично ослабила корона. Посљедице се осјећају, на срећу, за сада, само резултатске. „Нас је шест играца имало ЦОВИД-19 , гдје је нас петоро имало исте симптоме да нисмо имали окус ни мирис, без неких тежих симптома. Један од нас је имао мало тежу слику и водио борбу са температуром пар дана , али хвала Богу све је добро завршило са најбољим могућим исходом. Повратак на терен, а већ смо одиграли једну утакмицу, је изгледао поприлично тешко јер смо из изолације изашли 23.октобра а дан касније смо изашли на терен да играмо утакмицу. После петнаест дана, „присилног“ одмора, без тренинга, људи у савезу очигледно нису имали слуха да нам дају пар дана мало да „осјетимо“ и тренинг и лопту и утакмица се морала одмах одиграти Умор је послије утакмице био невјероватан, нисам осјећао ни руке ни ноге , обузимала ме је нека грозница али хвала Богу све је добро. Наравно, поражени смо, али је то мање важно“, каже Уљаревић.

За крај, радован Уљаревић је имао важну поруку.

„Корона је глобални проблем свих нас и са њом просто живимо свакодневно и свакодневно о њој нажалост слушамо. Корона је веома опасна, исцрпи организам невјероватно, осјећаш се веома слабо.Ми у клубу који смо били заражени имали смо вјероватно срећу да имамо неке лакше симптоме, али постоје они тежи који могу и трагично да заврше. Младима препоручујем да озбиљно схвате данашње вријеме и данашњу ситуацију, притом да се баве спортом и воде здрав живот, јер на тај начин це заштити и себе и друге око себе“, каже Радован Уљаревић и поручује:“Здравље и опрез прије свега“.

р.ми.

 

 

Коментари
Издвајамо