Храбри Невесињци остали без побједе

23.04.2021. - Рукомет

ЈЕДИНСТВО – ХЕРЦЕГОВИНА 25:25 (12:12)

Сала Економске школе у Брчком. Судије: Маринко Анушић, Иван Анушић (Приједор). Седмерци 11(9), Херцеговина 4(3). Искључења: Јединство: 2 мин, Херцеговина 10 мин.

ЈЕДИНСТВО: Шечић, Чајтиновић, Пекић, Лукић (1), Мешановић (4), Петковић (1), Божић (13), Мујчиновић, Пештић (2), Маринковић (1), Јелисић (1), Мијатовић (2), Ђуркић, Лујић, Максић, Тучић.

ХЕРЦЕГОВИНА: Стојановић, Ивановић (4), Драговић (7), Буха (1), Ковачевић, Шаренац (5), Бабић (2), Лакета (4), Зуровац (2), Вучић, Вишњевац, Стајић, Манигода.

Ово су чињеничне ствари, које говоре да је трка за прво мјесто, по свој прилици завршена.

Али права је штета што одлична екипа Херцеговине није дошла до побједе која би по свему била заслужена.

Рукометни дерби у Брчком није дао побједника. Двије најбоље екипе Републике Српске Јединство и Херцеговина вечерас су приказале лијепу спортску представу са драматичним финишом.

Ривали су се од почетка смјењивали у вођству и било је јасно да ће одлучивати нијансе. У посљедњи минут домаћи су ушли са голом предности и имали су посјед лопте. Чврстом одбраном Невесињци су их натјерали на грешку и тако добили прилику да поравнају резултат. Три секунде прије краја Ивановић је послије деветерца лукаво на крило упослио млађаног Лакету који је са звуком сирене донио изједначење.

Јединство је задржало три бода предности у односу на Херцеговину и мало је вјероватно да ће Брчаци направити два кикса до краја шампионата.

„Остаје жал за побједом али ја момцима немам шта да замјерим, честитам им на данашњем наступу који је био заиста одличан. За нас борба није готова до посљедњег кола и ми настављамо трку и надамо се киксу јединства. Цеститке домацину на фер и коректној утакмици“, каже за херцегспорт Слободан Гушић тренер екипе из Невесиња.

Гушић није коментарисао суђење на вечерашњем сусрету, мада је индикативан однос седмераца и искључења за домаћине и госте.

До краја првенства остала су још четири кола. У наредном, у Невесиње стиже Котор Варош.

 

Коментари
Издвајамо