Херцеговина из Невесиња у рукометној елити ???

06.07.2021. - Рукомет

Рукометни клуб Јединство из Брчког саопштио је да су одустали од учешћа у Премијер лиги Босне и Херцеговине због изостанка подршке локалне заједнице.

Они су иронично написали да су тако скинули велику бригу садашњој власти Брчко дистрикт

“Данас смо службено обавијестили Рукометни савез Босне и Херцеговине да нисмо у могућности узети учешће у Премијер лиги Босне и Херцеговине за сезону 2021/2022 због изостанка подршке локалне заједнице. Тиме смо скинули велику бригу садашњој власти Брчко дистрикта БиХ и надлежном Одјељењу за спорт. Како нам је то само ми знамо. Очигледно не живимо у времену и на простору гдје се овакви успјеси као што је био успјех наших момака вреднују и награђују. Хвала за стотине порука подршке свим добронамјерним људима са Балкана” – стоји у саопштењу.

Екипа Јединства је претходне сезоне освојила титулу у Првој лиги Републике Српске и тако изборила пласман у Премијер лиги.

Да ли ова чињеница отвара врата Рукометном клубу Херцеговина да се врати у премијер лигу зависи од Рукометног савеза РС али и од Невесињаца.

„Ова одлука нас је поприлично затекла и преурањено је било шта говорити. За улазак у елитни ранг БиХ рукомета неопходно је обавити темељиту припрему и анализу. Нећемо се залијетати, радимо добро и квалитетно, али још не бих било шта коментарисао по овом питању“, каже Миле Уљаревић предсједник Рукометног клуба Херцеговина Невесиње. Подсјетимо, рукометаши Херцеговине су имали одличан наступ у овогодишњем Првенству РС и завршили га на другом мјесту на табели са 32 освојена бода.

Коментари
Издвајамо